Gareth Bale: Det er det bedste nederlag i mit liv

Gareth Bale og Wales er klar til landets første slutrunde siden VM i 1958 trods nederlag i Bosnien-Hercegovina

Wales tabte 0-2 ude mod Bosnien-Hercegovina, men er alligevel klar til næste sommers EM-slutrunde i Frankrig takket været Cyperns sejr i Israel.

Det er første gang i landets historie, at Wales er kvalificeret til EM, hvor den seneste slutrunde for landet er VM i 1958. Derfor er holdets stjerne Gareth Bale også lykkelig trods nederlaget.

- Det er det bedste nederlag i mit liv. Det var en svær kamp, men vi har gjort det, og alle er utrolig glade, men vi stopper ikke her, for vi har et job at udføre i Frankrig, siger Real Madrid-spilleren ifølge AFP.

Kvalifikationen til en slutrunde er en bedrift som walisiske ikoner som Ryan Giggs, Mark Hughes og Ian Rush aldrig nåede i deres respektive landsholdskarrierer for Wales.

Så det er en historisk bedrift, som træner Chris Coleman har ført holdet frem til, efter han tidligt i sin periode som walisisk landstræner var tæt på at trække sig fra posten efter et par skuffende resultater.

- Jeg kan ikke forklare, hvordan det føles. Vi blev lidt forfjamskede i aften, men omstændighederne taget i betragtning kan man godt forstå det, siger Chris Coleman.

Wales får følgeskab af Belgien fra gruppe B, når der næste år spilles EM i Frankrig. Belgierne ordnede selv sagerne ude mod Andorra, hvor holdet vandt 4-1.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst