Garmin nægter næsepilleri og sejr til Anker

Det amerikanske hold Garmin var med til at spolere Chris Anker Sørensens chancer på 7. etape.

Garmin nægter næsepilleri og sejr til Anker

Chris Anker Sørensens chancer for en sejr på 7. etape af Tour de France led et alvorligt knæk, da lazaret-mandskabet Garmin pludselig satte sig i front at feltet og vred gashåndtaget i bund.

I løbet af 10 kilometer barberede det amerikanske hold udbrydernes forspring ned med 1-2 minutter, til trods for at halvdelen af holdets ryttere er stærkt svækkede efter de seneste dages styrt.

- Vi troede på, at Daniel Martin havde en chance for at køre om etapesejren. Det havde han så tydeligvis ikke, men det var årsagen til, at vi kørte, som vi kørte.

- Dan sagde, at han følte sig godt kørende, og så bliver vi nødt til at gøre noget. Vi kan ikke bare sidde og pille vores næser, siger Garmins teamchef Jonathan Vaughters.

Der var nu ikke mange andre end Garmin-bossen, der forstod den kørsel, det amerikanske hold leverede, hvilket kostede udbryderne flere minutter af deres forspring.

- Alle hernede blandt sportsdirektørerne spørger hinanden, hvorfor Garmin pludselig kører på den måde. Det kan ingen rigtig forstå. Men i sidste ende er det nok ikke det, der gør, at udbryderne bliver hentet, siger Brian Holm fra Omega Pharma-Quick Step.

Selvom der så ud til at sidde tre Gamin-ryttere i front af feltet på et tidspunkt, står Garmin-chefen stejlt på, at det kun var den tidligere CSC-rytter David Zabriskie, som arbejdede.

- Det var kun David Zabriskie, der sad fremme. Vi brugte kun én mand, der jagtede udbryderne.

Spørgsmål: Var du overrasket over, at din kaptajn Christian Vande Velde blev distanceret af feltet, da Zabriskie satte tempo i front?

- Nej, det var jeg slet ikke overrasket over. Han han blodsamlinger over hele kroppen, så jeg er glad for, at han overhovedet var i stand til at gennemføre etapen, siger Vaughters.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.