Garndamen i Skørping stortrives

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Garndamen har altid lagt på Jyllandsgade i Skørping, dog med lidt forskellige husnumre. Nu er butikken i nummer 20, og det bliver den ved med... Foto: Jesper Bøss

Det er ikke mange byer af Skørpings størrelse, der kan prale af at have sin egen garnforretning. Men butikken Garndamen på Jyllandsgade 20 har faktisk været i gang i imponerende 10 år, og indehaver Mai Hørdum har lovet sine kunder, at hun bliver mindst 10 år endnu...

Hun havde arbejdet i detailhandelen i en årrække, inden hun for godt ti år siden besluttede, at hun ville starte som selvstændig med egen butik. Valget faldt ikke overraskende på en garnbutik, da strikketøj altid havde været Mais store passion.

- Jeg har strikket siden jeg var 4-5 år gammel, og jeg kan huske i teenageårene, når jeg var på strøgtur med mine veninder. De andre gik i tøjbutikker, mens jeg gik i garnbutikker. Jeg har altid hygget mig med at strikke, fortæller Mai, der sammen med manden Jann flyttede til Skørping netop i forbindelse med åbningen af butikken for ti år siden.

- Vi var på udkig efter et sted at bo og et sted at åbne butik, og her passede Skørping perfekt til vores behov, og vi har ikke fortrudt et sekund. Vi nyder både at bo her, og så går det også rigtigt fint i butikken.

- Okay, indrømmet, så driver jeg butikken med hjertet, og når man som jeg handler mere med hjertet end som forretningskvinde, så kan det nogle gange mærkes på kasseapparatet. Men jeg klager ikke, og har en rigtig fin butik og forretning.

- Det er lykkedes mig at tiltrække strikke- og garnentusiaster fra det meste af Danmark. Jeg har godt nok ikke en egentlig webshop, men jeg fornemmer, at mange kunder fra hele landet kigger forbi Skørping, når de er på de her kanter, og sender jeg selvfølgelig også gerne mine varer, fortæller Mai.

- Vi arrangerer også strikkecafé én gang om ugen, hvilket altid er en stor succes, ligesom en række private strikkeklubber også arrangerer klubaftener i butikken, så det er rigtigt hyggeligt fortæller Mai, der lige nu er i gang med til at indsamle kuldsejlet strikketøj til et større kunstprojekt.

- Jeg blev kontaktet af kunstneren Sisse Fog Odgaard, der er i gang med et kunstprojekt med navnet Kuldsejlinger. Ideen er at hun sætter fokus på at ting, der umiddelbart virker mislykket, faktisk kan bruges til noget, hvis det bliver sat ind i en ny kontekst.

- Og her har de fleste jo prøvet, at opgive et strikkeprojekt, og i stedet for at smide det ud, så indsamler vi det i butikken. Kunstværket skal udstilles på en strikkefestival om et års tid, fortæller Mai - alias Garndamen i Skørping...

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.