Attrup

Gartneri har udenlandske gæster

Råd & Dåd ved Attrup har besøg af 10 udenlandske gæster fra Mellemfolkeligt Samvirke. De er i Workcamp

ATTRUP:”Hello. How do you do?” I kantinen hos Råd & Dåd ved Attrup er det ikke længere hanbomål som er mest udbredt, men derimod engelsk.

Råd & Dåd er i disse uger vært for en såkaldt Workcamp i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. 10 unge mennesker fra det store udland skal de næste to uger arbejde hos Råd & Dåd - primært i det økologiske gartneri, hvor der er nok at se til i disse dage. Markerne skal holdes fri for ukrudt, så der kan høstes grøntsager til grøntsagskasser, som sælges til private via abonnementsordning.

De unge bor og arbejder i perioden hos Råd & Dåd, men der bliver også tid til at opleve området udenfor arbejdstiden. Blandt andet venter planlagte ture til Skagen, Løgstør og Vesterhavet. Ophold på en workcamp koster 1900 kroner, hvilket dækker kost og logi.

Interessen for Work Camps er stigende. Work Camps arrangeres i mere end 80 lande. Mellemfolkeligt Samvirke skaber work camps i Danmark for internationale deltagere, og sender danskere på workcamps i hele verden. Gennemsnitalderen er 21 år og langt de fleste tager til lande i Europa. En del af konceptet, at der højest er to deltagere fra hvert land på same work camp. At møde og arbejde sammen med unge fra andre lande er en stor del af oplevelsen ved at deltage på en work camp.

At øge den mellemfolkelige forståelse er work campens hovedformål. Både samarbejdet med Råd & Dåd bidrager til at øge den mellemfolkelige forståelse, men også samværet ”internt” i gruppen bidrager til at øge indsigt og forståelse for forskelligheder i kulturelle baggrunde.

I Attrup er man glad for besøget. Jens Christensen, ansat ved Råd & Dåds gartneri fortæller at oplevelsen og fornøjelsen ved besøget går begge veje.

- Det er engagerede og positive unge mennesker. Et dejligt afbræk i hverdagen og en god hjælp - nu hvor der for alvor begynder at blive travlt på markerne.

Work campen finder sted i uge 27 og 28.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst