Gaseksplosion koster 16 mennesker livet i moské i Bangladesh

Gas har formentlig samlet sig i moské med lukkede vinduer og derfor forårsaget eksplosion nær Dhaka fredag.

Pårørende til ofre for ulykken sørger ved et hospital. De 16 personer, som har mistet livet i eksplosionen, døde efter alvorlige forbrændinger.

Pårørende til ofre for ulykken sørger ved et hospital. De 16 personer, som har mistet livet i eksplosionen, døde efter alvorlige forbrændinger.

DHAKA:En gaseksplosion i en moské i Bangladesh fredag aften har kostet 16 personer livet, herunder et barn. Dertil er mindst 45 personer såret.

Det oplyser myndigheder lørdag.

Brandmyndigheder vurderer, at eksplosionen formentlig skyldes en lækage i en gasrørledning nær moskéen. Eksplosion skal være antændt af en gnist fra et klimaanlæg.

De tilskadekomne var i moskéen og ved at afslutte deres bønner i moskéen i Narayanganj-distriktet lidt uden for hovedstaden, Dhaka, da eksplosionen skete.

Dusinvis blev efter ulykken transporteret til et hospital i Dhaka, som er specialiseret i forbrændinger.

De fleste, der blev transporteret dertil, havde alvorlige forbrændinger.

De 16 personer, som har mistet livet i eksplosionen, døde efter alvorlige forbrændinger. Det oplyser myndigheder.

Hun oplyser, at dødstallet fra ulykken kan stige yderligere. Det skyldes, at mange af de indlagte er alvorligt tilskadekomne.

Ifølge brandmyndigheder har gas ophobet sig i moskéen på grund af lækagen på gasrørledningen. Og det er sandsynligvis derfor, at eksplosionen fandt sted.

- Vi mistænker primært, at gas lækkede fra gasrørledningen og samlede sig inden i moskéen, eftersom vinduerne var lukket.

- Og da klimaanlæggene var slukket, kan en gnist have antændt eksplosionen, siger Abdullah Al Arefin fra brandmyndighederne.

Alle seks klimaanlæg eksploderede ved ulykken, oplyser han videre.

Myndigheder har iværksat en undersøgelse af ulykken.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.