Udland

Gaza-konflikt koster Netanyahu stemmer

Den israelske premierminister skulle have fortsat med at bombe i Gaza, mener mange vælgere.

Gaza-konflikt koster Netanyahu stemmer

Benjamin Netanyahu høster ingen point hos de israelske vælgere, efter at han tidligere på ugen gik med til en våbenhvile med den palæstinensiske Hamas-bevægelse i Gaza.

Faktisk koster våbenhvilen Israels premierminister stemmer, viser en ny meningsmåling, der er foretaget for avisen Maariv.

Men Netanyahu har stadig kurs mod en sejr, når Israel holder valg til parlamentet, Knesset, den 22. januar.

Likud Beiteinu - som er en valgalliance mellem Netanyahus Likud-parti og udenrigsminister Avigdor Liebermans parti, Yisrael Beiteinu - vil ifølge målingen vinde 37 af de 120 pladser i Knesset.

En måling inden konflikten tydede på, at de ville vinde 43 pladser. I dag sidder de to regeringspartier tilsammen på 42 pladser i Knesset.

Samme måling viser, at 49 procent af de adspurgte israelere er imod våbenhvilen i Gaza og mener, at Israel skulle have fortsat luftangrebene mod den palæstinensiske enklave.

31 procent af israelerne bakker op om våbenhvilen.

- Højrefløjen og de ultrareligiøse vælgere havde foretrukket at fortsætte militæroperationen, siger professor Yitzhak Katz, der har foretaget meningsmålingen for Maariv.

Avisen skriver, at mange israelere føler, at våbenhvilen satte en stopper for, at Israel kunne slippe af med Hamas' ledere.

På trods af tilbagegangen i meningsmålingen ser Netanyahu stadig ud til at kunne vinde en komfortabel sejr ved parlamentsvalget om to måneder.

Hans parti vil sammen med de religiøse partier få omkring 67 pladser i Knesset, viser målingen.

Arbejderpartiet står til 22 pladser.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.