Udland

Gaza-krig bringer Fatah og Hamas sammen

Fatah og Hamas har ligget i stridigheder siden 2006, men kan blive forsonet under Gaza-krigen.

Gaza-krig bringer Fatah og Hamas sammen

Lederen af den palæstinensiske gruppe Hamas siger, at palæstinenserne må indstille deres interne stridigheder, og han advarer samtidig Israel mod at invadere Gaza.

Hamas-lederen, Khaled Meshaal, der mandag holdt pressemøde i Kairo, opfordrer til forsoning blandt palæstinenserne, som er splittet mellem det islamistiske Hamas i Gaza og det moderate Fatah på Vestbredden under ledelse af den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Meshaal opfordrer menneskerettighedsgrupper til at blotlægge israelske forbrydelser mod Gaza. Og navnligt dem, der er begået mod børn og civile.

En Fatah-talsmand siger, at Fatah og Hamas er enige om, at de vil står sammen om at vise solidaritet med ofrene for krigen.

- Nu meddeler vi sammen med de andre fraktionsledere, at vi afslutter den interne strid, siger Jibril Rajoub, en højtstående person i Fatah, som mandag deltog i et folkemøde i Ramallah på Vestbredden.

Over 1000 palæstinensere var samlet i byen for at demonstrere mod Israels krigsførelse i Gazastriben.

Fatah og Hamas har ligget i stridigheder siden 2006, efter at Hamas vandt et valg i Gazastriben. Valget førte til en kort borgerkrigsagtig konflikt mellem de to fraktioner.

Siden har den islamistiske Hamas-bevægelse styret Gazastriben, mens det mere moderat Fatah har kontrolleret Vestbredden.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.