Gebyr for kontant-automat stadig retur

Spar Nord fastholder at betale lovligt gebyr tilbage til gæsterne på Hjallerup Marked. Sidste år indbragte markeds-weekendens gebyrer banken 40.000 kroner.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Selvom 10 kroner pr. gang virker af meget, er det ikke nok til at dække bankens udgifter til at stille automaten op, siger SparNord. Foto: Jan Sørensen

På trods af, at gebyret er lovligt nok, så får gæster på Hjallerup Marked, som har hævet penge i Spar Nords hæveautomater på pladsen, deres penge tilbage. Det drejer sig om 10 kroner pr. gang kortet er stukket i automaten. Spar Nord vælger at betale pengene tilbage, fordi banken kom for skade at love det i pinsen. Pinsepanik - Da vi fik stillet et spørgsmål om gebyrer midt i pinsen, hvor vi ikke kunne få tjekket op på tingene straks, så blev vi i tvivl, om det var lovligt og så besluttede vi at slette dem straks, siger Keld Gammelgaard Christensen, som er planlægningschef i Spar Nord. Større udgift Sidste år hævede markedsgæster på Hjallerup Marked penge omkring 4.000 gange. Det gav en indtægt på 40.000 kroner i gebyrer henover en weekend. I år varede markedet en dag længere, men stadigvæk står udgiften ikke mål med indtægten, siger planlægningschefen. - Vi kan klart dokumentere, at det her ikke kan dække omkostningerne. Vi mener, at det er dem, der bruger pengeautomaterne på markeder og festivaler, som skal betale for det, siger han. Keld Gammelgaard Christensen erkender dog, at det ikke er altafgørende for banken, om der er gebyr på eller ej. - Nu vil vi selvfølgelig overveje situationen. På Nibe Festivalen gør vi det for eksempel gratis, så nu må vi se, hvad vi gør fremover. Vi skal i hvert fald sørge for, at de, der kommer på festivalerne, får en god betjening, siger Spar Nords planlægningschef.