Gelato al cioccolato bianco

Hvid chokoladeis med espresso sirup.

Foto: Michael Bygballe Weekendmenu

Foto: Michael Bygballe Weekendmenu

Ingredienser 150 g hvid chokolade 100 g sukker ½ liter kaffefløde 9% ½ liter piskefløde 36-38% Fremgangsmåde Kaffefløde og piskefløde varmes op under svag varme sammen med sukker. Når fløden er lige ved kogepunktet, røres chokoladen i fløden under omrøring og smeltes. Massen fryses, og der røres i den for hver time. En ismaskine kan også anvendes til samme formål. Sirup ½ liter vand 200 g sukker Evt ½ st.vanilje 50 g espresso bønner Kog vand og sukker sammen. Fortsæt med at koge indtil massen er gyldenbrun og tyk. Den rette konsistens kan ses ved at tage lidt op på en ske og køle ned. Når siruppen er klar, hældes den over de hele kaffebønner og sættes på køl til dagen efter.