Nordjylland

Genbrug dit tyggegummi

Tyggegummi er det næststørste affaldsproblem i Danmark, kun overgået af cigaretskod

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Du kender det. Et varmt fortov, din sandal på et stykke udsmidt tyggegummi og så klistrer din fod til jorden resten af dagen, fordi det jo egentlig er ret ulækkert at skulle fjerne andres gennemgnaskede gummi.

Analyser viser, at der i gennemsnit ligger 71 klatter tyggegummi pr. 1000 kvadratmeter i det offentlige byrum. Det gør tyggegummi til et enormt affaldsproblem på højde med cigaretskodder.

Men for at komme problemet til livs, introducerer Hold Danmark Rent nu en beholder til dit brugte tyggegummi, så du altid har et sted at smide det.

Hold Danmark Rent har lavet en aftale med det engelske firma GumDrop Ltd., som producerer personlige tyggegummibeholdere af genanvendt tyggegummi. Og med sådan en fiks on-the-go beholder har man jo altid et sted at putte sit smagsløse, brugte stykke tyggegummi hen. Og hvad bedre er: Når beholderen er fuld, kan man kvit og frit sende den retur til Hold Danmark Rent, som indsamler og fragter dem videre til forarbejdning.

Beholderne kan købes i Hold Danmark Rents webshop, og de koster 19 kroner stykket. Med i leveringen følger en frankeret returkuvert.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst