Udland

Generaler fyret for sikkerhedsbrud på Camp Bastion

To ledende amerikanske generaler gjorde ikke nok for at forebygge et dødeligt Taliban-angreb på basen.

Generaler fyret for sikkerhedsbrud på Camp Bastion

USA's marinekorps har fyret to generaler i kølvandet på et dødeligt Taliban-angreb sidste år på militærbasen Camp Bastion i Afghanistan.

En undersøgelse har konkluderet, at de to generaler Charles Gurganus og Gregg Sturdevant ikke gjorde nok for at sikre basen mod et muligt angreb fra oprørere, lyder det fra marinekorpset i en meddelelse.

To marinesoldater blev dræbt i angrebet i september sidste år, mens otte blev såret, da Taliban-oprørere trængte ind på basen i den sydlige Helmand-provins.

Lederen af marinestyrkerne, general James Amos, siger, at Gurganus havde hovedansvaret for al "liv og materiel" under hans kommando, og at han begik fejl i "bedømmelsen af fjendens kapacitet og intention".

Sturdevant stod i spidsen for styrkernes luftvåben, og heller ikke han havde foretaget en tilstrækkelig bedømmelse af trusselsbilledet, lyder det fra marine-chefen.

Begge generaler er blevet bedt om at træde tilbage fra deres stillinger og har accepteret, skriver han i meddelelsen.

Også danske styrker befandt sig i den britisk-ledede Camp Bastion, da angrebet fandt sted. Det var dog rettet mod den amerikanske del af den store militærbase.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.