Generationsskifte med et smil

Træskibsværft i Aalbæk får nye ejere - brødrepar fra Dronninglund overtager fra nytår

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBÆK:44-årige Jesper Faurholt byggede sin første båd, mens han endnu gik i 9. klasse. Det var en juniorbåd, og hans far måtte med i banken, for at han kunne låne penge til materialerne.

Interessen for at bygge skibe varede ved. Jesper kom i lære som skibstømrer på Karstensens Skibsværft i Skagen.

Omtrent samtidig - i 1985 - overtog Kurt Sørensen , der var udlært som skibstømrer på Brdr. Nippers Værft i Skagen, værftet i Aalbæk.

Lærte basale ting

De to kendte hinanden fra Skagen, og det var ikke mindst hos Kurt Sørensen, at Jesper lærte de basale ting i skibsbygningshåndværket.

Efter at være udlært blev Jesper Faurholt ansat på værftet i Aalbæk og lagde samtidig grunden til sin egen virksomhed, Danish Yacht, i Skagen.

Han solgte sin del af virksomheden i 2005, men grundlagde sammen med broderen, Bjarke, der er udlært modelsnedker, JOBI Group i Dronninglund, som udfører arbejde i glasfiber, stål og aluminium.

I Aalbæk holdt Kurt Sørensenop gennem 90’erne og 00’erne det gamle håndværk i live med renovering og vedligeholdelse af ældre træfartøjer fra Norge og Sverige, og danske fiskeskibe og fritidsfartøjer.

Naturligt valg

Da Kurt Sørensen, der nu er 64 år, begyndte at tænke på generationsskifte, faldt valget naturligt på brødrene Faurholt.

De var til gengæld interesse i at få en bedding, for en del af deres kundeunderlag er skibsfarten.

Fredag var bådebygningshallen i Aalbbæk ryddet. Det gamle sejlskib Alvilde, som er under rekonstruktion, var trukket udenfor, og i stedet var der dækket op ved lange borde for at markere ejerskiftet.

Brødrene har besluttet, at dele opgaverne, så Bjarke bliver i Dronninglund, mens Jesper tager den daglige køretur fra privaten i Præstbro til Aalbæk, hvor man fremover kommer til arbejde i både træ og andre materialer.

- Vi benytter det, kunden ønsker, siger Jesper.

Både Kurt Sørensen og hans kone, Bente, som har forestået kontorarbejdet, fortsætter med at arbejde på værftet, der skifter navn til JOBI Værft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.