Aarhus

Genkendelsens glæde i gammelt hus

Frivillige i Saltum får støtte til at renovere Marys Hus, der indrettes med inventar fra 1940-1950'erne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Steen poulsen: - Vi har allerede en aftale med Den Gamle By i ?Aarhus om efteruddannelse i erindringsformidling. Arkivfoto

SALTUM:Egentlig havde de frivillige bag Egnssamlingen i Saltum håbet at få 150.000 kr. til renovering af nabobygningen Marys Hus, men nu bliver det 75.000 kr., kommunen i denne omgang punger ud med af landdistriktsmidlerne.

- Og det er vi rigtigt glade for, siger lederen af egnssamlingen, Steen Poulsen.

- Det betyder, at vi kan komme i gang med at lave den sunde skal, altså gulv og vægge i stueetagen, og vi har en flok energiske frivillige, der er klar til at gå i gang, oplyser han.

Egnssamlingen købte huset, som oprindeligt er en teglværksarbejderbolig fra 1922, tilbage i 2008 med god hjælp af en arv, og overetagen i huset bruges nu til tekstilværksted.

Stueetagen er derimod i så dårlig stand, at der skal en kraftig renovering til, specielt af gulvet som helt skal fjernes, så der kan støbes nyt underlag og lægges nye gulve.

- Vi er blevet inspireret af Den Gamle By i Aarhus, hvor man har spændende erfaringer med erindringsformidling over for ældre, fortæller egnssamlingens leder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst