Genmab holder fast i sine forventninger for 2018

Medicinalfirmaet har tirsdag offentliggjort sit regnskab for første kvartal, og forventningerne fastholdes.

Genmabs topchef Jan van de Winkel fortæller efter regnskab tirsdag, at det er sket fremgang med kræftmidlet Darzalex. Foto: Scanpix/Erik Refner/arkiv

Genmabs topchef Jan van de Winkel fortæller efter regnskab tirsdag, at det er sket fremgang med kræftmidlet Darzalex. Foto: Scanpix/Erik Refner/arkiv

Genmab fastholder forventningerne til omsætning og driftsresultat i 2018.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal.

Medicinalfirmaet regner stadig med, at partneren Janssen vil lande et salg af kræftmidlet Darzalex på 2 til 2,3 milliarder dollar i 2018, skriver Ritzau Finans.

Det vil give Genmab, der modtager procenter eller såkaldte royalties af salget, en indtægt på omkring 1750 millioner kroner. Også dette estimat er uændret.

Administrerende direktør Jan van de Winkel fortæller i en pressemeddelelse, at der er sket fremgang med blandt andet kræftmidlet.

- Vi ser frem til nogle spændende år, siger han.

Desuden holder Genmab fast i, at det forventer et driftsresultat på 1,3 til 1,5 milliarder kroner og en omsætning i intervallet 2,7 og 3,1 milliarder kroner.

Regnskabet bør ikke få aktien i Genmab, der lever af at udvikle antistoffer mod forskellige kræftsygdomme, til at rykke sig særlig meget onsdag. Det vurderer Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker hos Sydbank.

- Der er i bund og grund ikke noget overraskende i regnskabet. Omsætningen flugter derfor generelt med det ventede, siger aktieanalytikeren til Ritzau Finans.

En stor del af spændingen var nemlig taget ud af regnskabet, da Genmabs amerikanske partner Johnson & Johnson allerede i regnskabet fra april oplyste om salget af kræftmidlet Darzalex i første kvartal.

Natten til tirsdag blev Darzalex godkendt som førstebehandling af knoglemarvskræft i USA.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse godkendte midlet som førstebehandling i kombination med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednisolon.

Kvartalsregnskabet viser desuden, at Genmabs samlede omsætning for kvartalet var 681 millioner kroner. Til sammenligning lød omsætningen i de tre første måneder sidste år på 250,8 millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.