Gensyn efter 70 år

Gamle elever startede i skole en uge før tyskerne kom

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ASAA:1. april 1945 startede 31 elever i 1. klasse på Asaa Skole. I fredags mødte 17 af dem op på skolen for at genopfriske minder, se skolen og hygge sig sammen.

- Det var jo i slutningen af krigen, og jeg husker, at der var tyskere overalt. Både gården og hele den nederste etage var vist optaget af tyskere, fortalte Ninna Olsen.

- Vi har nu set hinanden flere gange, så vi kan godt kende hinanden, men det er altid sjovt at mødes igen. Desværre er otte fra klassen døde. Et par stykker ligger på kirkegården her i Asaa, og vi har købt nogle puder til deres grave. Et par af lærerne ligger der også, så de får også en pude, fortsatte hun.

De tidligere elever blev modtaget af skolelederne Jørgen Pedersen og Allan Skriver, der efter en kop kaffe og en snak viste rundt på skolen. Den er naturligvis ikke, som den var dengang, men de tidligere elever kunne dog genkende nogle af de gamle lokaler. Den store trappe var der stadig, og den skulle de alle prøve at gå op ad.

Efter besøget og rundvisningen gik turen videre til et sommerhus, hvor der blev spist frokost og snakket om gamle dage, om disciplinen, der var helt anderledes, og om de mange lærere og deres særheder. De tidligere klassekammerater er nu spredt over store dele af landet, men alle føler fortsat en vis tilknytning til byen og skolen.

- Det er altid dejligt at mødes, og det tror jeg, vi vil blive ved med, så længe vi kan, sagde Ninna Olsen, der for et par år siden udgav en stor og flot bog om Asaa Kirke og Asaa By. Hun bor i dag i Sæby, men besøger ofte Asaa.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.