Gensyn med Tom Donovan

Tom Donovan, irsk troubadour med hang til Guinness og irsk whisky, spiller fredag aften i Torvecafeen lige efter, at kulturnat 2006 er forbi.

Tom Donovan, irsk troubadour med hang til Guinness og irsk whisky, spiller fredag aften i Torvecafeen lige efter, at kulturnat 2006 er forbi.

NIBE:Fredag aften, kort efter, at kulturnatten 2006 har fundet sin afslutning, dukker den irske troubadour og entertainer Tom Donovan endnu engang op i Torve Cafeen. Her har den karismatiske irer med rødder tilbage i de tidlige tressere efterhånden optrådt mange gange, ligesom han også i flere omgange har gæstet Nibe Festivalen, hvor han så sent som i juli henrykkede et talstærkt publikum i Reservatet. Senest han besøgte Torve Cafeen var i marts i år, og her demonstrerede han med al ønskelig tydelighed, at bare man rummer de rette kvalifikationer og et dybtbidende engagement, så kan en enkelt mand og en guitar skabe et lydbillede, der rækker meget højt. Tom Donovans rødder går som nævnt tilbage til de tidlige tresseres rock, men efter en periode på omkring 15 år droppede han ud af rockscenen og kastede sig over den traditionelle irske folkemusik, og det med en sådan succes, at han trak langt ud over den grønne øs stormombruste kyster, og ikke mindst ramte han Nibe og Danmark tungt. De mange besøg i Nibe har i øvrigt gjort ham til lidt af en naturaliseret nibenit, der aldrig lægger skjul på, at han holder af den gamle købstads atmosfære og elsker at besøge byen.