Gentagne dødstrusler udløser forvaring til 39-årig mand

- Jeg sprænger det hele i luften. Jeg er den nye Omar, sagde en 39-årig blandt andet til to betjente.

Københavns Byret har fredag afsagt dom i en sag, hvor en mand har været anklaget for en lang række dødstrusler mod politifolk, fængselsbetjente og folk i moskéer. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix

Københavns Byret har fredag afsagt dom i en sag, hvor en mand har været anklaget for en lang række dødstrusler mod politifolk, fængselsbetjente og folk i moskéer. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix

Han mødte op i moskéer med knive og truede de tilstedeværende på livet. Han truede politifolk og fængselsbetjente. Og ved et grundlovsforhør i Københavns Byret spyttede han en journalist i ansigtet.

Episoderne er 39-årige Jimmy Benjamin Fossheim fredag i Københavns Byret kendt skyldig i, og han idømmes forvaring, som er en tidsubestemt straf, som gives til særligt farlige personer.

Anklager Sonja Hedegaard har desuden krævet den 39-årige udvist, da han er norsk statsborger. Det ønske imødekom retten dog ikke. Manden har boet i Danmark hele sit liv, og han har fire børn i Danmark.

Den 39-årige, der ellers forholdt sig roligt under fredagens retsmøde, blev urolig, da dommeren overbragte beskeden om forvaring.

- Er jeg idømt forvaring? Så smutter jeg herfra, sagde den 39-årige, mens han begyndte at rejse sig op.

Straks trådte flere betjente dog til og fulgte ham ud af lokalet, så han ikke nåede at høre begrundelsen for dommen.

Jimmy Benjamin Fossheim har en lang række domme for trusler og vold i forvejen, og den netop afsagte dom indeholder 23 forhold - hvor de fleste handler om dødstrusler.

Eksempelvis trak han den 8. juni sidste år ved midnatstid en kniv hos Det Islamiske Trossamfund i Københavns Nordvestkvarter.

- Lad mig være, ellers stikker jeg jer alle sammen ned her i moskéen, sagde han til de fremmødte.

En lignende episode fandt sted en uges tid senere, hvor han greb en 20,5 centimeter lang kniv fra sin bukselinning i Københavns Stormoské på Nørrebro. Kniven førte han hen over sin hals, mens han pegede på de tilstedeværende.

Da to betjente nåede frem til stedet, rettede han truslerne mod dem.

- Bare vent, jeg sprænger jer fucking i luften, jeg sprænger det hele i luften. Jeg er den nye Omar, sagde han med henvisning til Omar el-Hussein, der i 2015 stod bag terrorangreb ved synagogen og Krudttønden i København.

Desuden har han flere gange overfaldet fængselsbetjente under varetægtsfængsling, og han har blandt andet tildelt en fængselsbetjent knytnæveslag i ansigtet.

Jimmy Benjamin Fossheim har nu 14 dage til at overveje, om han vil anke dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.