Genz filmer igen

Henrik Ruben Genz har kastet sig over endnu en bog af Erling Jepsen

Nicolas Bro og Sara Hjort spiller med i Henrik Ruben Genz’ kommende film, som er løst baseret på Erling Jepsens roman ”Biroller”. Foto: Thomas Marott.

Nicolas Bro og Sara Hjort spiller med i Henrik Ruben Genz’ kommende film, som er løst baseret på Erling Jepsens roman ”Biroller”. Foto: Thomas Marott.

Henrik Ruben Genz fik gigantisk succes, da han for et par år siden lavede filmen "Frygelig lykkelig", som blev lavet på baggrund af en bog af Erling Jepsen. Det har åbenbart givet ham mode på mere af det samme, for nu har han kastet sig over Jepsen-romanen "Biroller". Og seneste udvikling i den sag er, at Det danske Filminstitut har støttet projektet med 6,5 mio. kr. Filmen handler om den smukke, men forvirrede unge Helene, der ifølge hendes mor blevet til ved et "teknisk uheld". Helene får en mistanke, om at hendes far måske kunne være den tidligere så kendte teaterdirektør for et nu skrantende københavnsk teater, og hun sætter sig for at opsøge ham. Godt hjulpet af en række tilfældigheder og morens hund, som hun for øvrigt altid har stået i skyggen af, lykkes det hende at komme tættere på. Det bliver en rejse, hvor alt vendes op og ned, og hvor man ikke altid får det, man ønsker, men ofte noget helt andet og måske meget større. De bærende roller spilles af Sara Hjort, Nicolas Bro, Søren Østergaard og Peter Gantzler. Henrik Ruben Genz og Maja Jul Larsen har skrevet manuskript. Optagelserne indledes til november, og der er forventet premiere i sommeren/efteråret 2011.