København

Gerningsmand begraves fredag

Den 22-årige mand, der menes at stå bag terrorhandlingerne i København, bliver begravet fredag eftermiddag

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:Hvis alt går efter planen, bliver Omar Abdel Hamid El-Hussein begravet fredag eftermiddag, skriver Metroexpress.

Den 22-årige mand menes at stå bag terrorhandlingerne i København i sidste weekend, hvor en 55-årig mand blev dræbt ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro, og en 37-årig jødisk mand mistede livet foran synagogen i Krystalgade.

Dansk Islamisk Begravelsesfond oplyser til Metroexpress, at begravelsen skal finde sted klokken 14.30.

- Vi regner med at få frigivet Omar og hans dødsattest klokken 9. Lige nu er han stadig på Retsmedicinsk, hvor han er blevet obduceret. Men lige så snart, han bliver frigivet, kan vi begrave ham, siger Kasem Said Ahmad fra begravelsesfonden til avisen.

Blive bedt for Omar

Omar Abdel Hamid El-Hussein vil blive begravet på den muslimske begravelsesplads i Brøndby.

Cirka klokken 13.45 vil der blive afholdt en kort mindehøjtidelighed i forbindelse med fredagsbønnen på mellem fem og 10 minutter i Islamisk Trossamfund på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Her vil der blive bedt for Omar Abdel Hamid El-Hussein, der vil ligge i en lukket kiste, oplyser Kasem Said Ahmad.

Politiet vil fredag eftermiddag være til stede i området om Dortheavej.

- Der vil nok være en del trafikkaos derude, og derfor har politiet også tilbudt os deres hjælp. De vil dog ikke være til stede inde til selve mindehøjtideligheden, siger Kasem Said Ahmad til Metroexpress.

/ritzau/