Gerningsmand cyklede rundt i Indre By før attentat

Manden bag weekendens skyderier cyklede rundt i indre København umiddelbart inden angrebet på synagoge.

Nye billeder: Omar Abdel Hamid El-Hussein cyklede rundt på Strøget. Foto: Københavns Politi/POLFOTO

Nye billeder: Omar Abdel Hamid El-Hussein cyklede rundt på Strøget. Foto: Københavns Politi/POLFOTO

Det står nu klart, at gerningsmanden til weekendens terrorrelaterede skyderier cyklede rundt i centrum af København, umiddelbart inden han angreb synagogen i Krystalgade.

Det oplyser Københavns Politi, der efterlyser vidner, som kan have set manden.

Politiets efterforskning viser, at gerningsmanden i tidsrummet fra lørdag 14. februar klokken 23.25 til klokken 00.41 cyklede rundt i området omkring Amagertorv, Købmagergade, Krystalgade og Peter Hvitfeldts Stræde i Indre By.

- Det er vores indtryk, at han har været i området for at rekognoscere forud for skudattentatet, idet han cykler frem og tilbage ad blandt andet Købmagergade og dermed passerer Krystalgade, hvor han har haft frit udsyn til vagten og politifolk på stedet, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

Den 37-årige Dan Uzan døde på stedet, da han natten til søndag klokken 00.41 blev skudt i hovedet, mens han bevogtede en konfirmationsfest i synagogen.

To bevæbnede betjente blev også såret ved skyderiet, som gerningsmanden flygtede fra uden at få adgang til konfirmationsfesten.

Gerningsmanden var iklædt en sort kasket og en sort trøje med en hvid stribe på maven og det ene ærme samt tekst på det andet ærme.

Politiet har i øvrigt oplyst, at tekniske undersøgelser viser, at der på en beklædningsgenstand ved Krudttønden er fundet dna, der matcher den formodede gerningsmands.

Gerningsmanden angreb lørdag eftermiddag et debatarrangement i Krudttønden på Østerbro, hvor den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard omkom i kugleregnen.

Efterfølgende tog han videre til en netcafé på Nørrebrogade, før han natten til søndag angreb synagogen på Krystalgade i indre København.

Tidligt søndag morgen blev den formodede gerningsmand, den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, skudt og dræbt af politiet foran en lejlighed på Svanevej 1 ved Nørrebro Station.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.