Gevinst skal lokke hjælpere på gaden

Tre timers raslen kan give minicruise - og der mangler indsamlere i Sæby og omegn

Kailahun Town i Sierra Leone i juli i år. Den dødelige Ebola-virus hærger og Røde Kors begraver ofrene. Foto: Røde Kors. <i>Katherine Mueller, IFRC</i>

Kailahun Town i Sierra Leone i juli i år. Den dødelige Ebola-virus hærger og Røde Kors begraver ofrene. Foto: Røde Kors. Katherine Mueller, IFRC

SÆBY:I år er der (ekstra) godt nyt for de hjælpere med raslebøsser, der går ud på søndag og giver en hånd med, når Røde Kors samler ind til mennesker i katastrofeområder verden over.

Stena Line har nemlig doneret gavekort til et minicruise til alle, der møder op og samler ind for Røde Kors - som tak for hjælpen.

Så hvis du melder dig som indsamler og giver tre timer af din tid den 5. oktober, er du i en win-win situation.

Med andre ord, danskere, der bor i Jylland, der melder sig som indsamlere, giver ikke kun tre timer af deres fritid væk. De får også noget igen.

- Det var Stena Line der kontaktede Røde Kors. Selskabet ville nemlig gerne donere et gavekort til de jyske indsamlere, og det har vi i Røde Kors takket ja til. Det er en foræring, og det tager vi meget gerne imod. Vi synes faktisk, det er fantastisk, fortæller Ingrid Falkenham, der er projektleder for Røde Kors landsindsamling.

Gavekortet fra Stena Line på et minicruise til Oslo er for to personer.

Det er første gang, at Røde Kors har mulighed for at belønne sine indsamlere med så stor en gave.

I år går indsamlingen blandt andet til ofrene fra de historisk mange katastrofer, der er i verden lige nu. Heriblandt i Syrien, hvor krigen fortsætter på fjerde år og har drevet mere end ni millioner på flugt. Men også til Vestafrika, hvor historiens hidtil største udbrud af den dødelige Ebola-virus hærger.

En del af de indsamlede penge går også til projekter i Danmark, hvor 26.000 frivillige er med til at give en bedre hverdag til mange mennesker

Hver indsamler vil typisk samle omkring 1.000 kroner ind. For dette beløb kan Røde Kors sikre midlertidigt husly til tre familier på flugt fra katastrofer og ødelæggelser eller brødføde fire familier i en måned.

Indsamlingen foregår den 5. oktober kl. 11-14. Du melder dig som indsamler på indsamler.dk eller på telefon 70 10 00 00

Du kan også melde sig som indsamler helt lokalt i Sæby ved henvendelse til Røde Kors butikken i Krystalgade 3 i Sæby eller ringe på tlf. 98 46 60 23 / 61 60 64 38

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.