Ghana viser god VM-form mod Sydkorea

En hurtig indskiftning af Abédi Pelés søn blev afgørende, da Ghana ydmygede Sydkorea kort før VM i Brasilien.

Angriberen Jordan Ayew scorede hattrick, da Ghanas fodboldlandshold knuste Sydkorea med 4-0 i en VM-testkamp i Miami natten til tirsdag dansk tid.

Jordan Ayew, som er søn af den tidligere ghanesiske landsholdslegende Abédi Pelé, blev skiftet ind allerede efter fem minutters spil. Han erstattede Majeed Waris, som pådrog sig en skade tidligt i kampen.

Den ukendte indhopper skulle ikke bruge ret lang tid, før han markerede sig på fornem vis. Efter at Jordan Ayew havde været på banen i blot fem minutter, sendte han Ghana i front med 1-0.

Ghanas store angrebsstjerne Asamoah Gyan øgede til 2-0 kort før pausen, og i anden halvleg scorede Jordan Ayew yderligere to gange og bejler nu kraftigt til startopstillingen.

- Jeg ser ikke på resultatet, men på hvordan vi spillede individuelt og som et hold. Vi udnyttede vores chancer, siger Ghanas landstræner Kwesi Appiah ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ghana møder i sin første VM-kamp USA 16. juni. Det kan blive en nøglekamp for afrikanerne, som også er havnet i gruppe med Tyskland og Portugal. Kun de to bedste hold går videre til 1/8-finalerne fra gruppen.

Langt værre ser det ud for Sydkorea. Nederlaget var Sydkoreas andet i træk kort før VM. For to uger siden tabte asiaterne overraskende med 0-1 til Tunesien.

- Det var individuelle fejl, som kostede os dyrt og ikke måden, holdet var organiseret på.

- Der er fortsat tid endnu til at blive bedre inden VM, og jeg skal gøre mit bedste for at gøre holdet bedre, siger Sydkoreas landstræner Hong Myung-Boo.

Sydkorea skal spille mod Rusland, Algeriet og Belgien ved slutrunden i Brasilien, som går i gang på torsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.