Udland

Gidseltager overgiver sig ved Paris

Fransk politi fik overtalt gidseltager til at overgive sig på skole ved Paris.

Gidseltager overgiver sig ved Paris

En mand, der kortvarigt tog et gidsel i en daginstitution i en forstad til Paris, har overgivet sig til politiet, oplyser en talsmand for politiet på stedet.

Ifølge politiet mødte den bevæbnede mand op flere timer før åbningstid ved en børnehaveklasse på en skole i bydelen Vitry-sur-Seine syd for hovedstaden.

Han tog en far, der var på vej til at aflevere sit barn, som gidsel, og truede også med at begå selvmord.

- Han lod gidslet gå efter et par timer og overgav sig senere til politiet. Ingen skud blev affyret, siger talsmanden for politiet, Ludovic Monier.

Skolen, der fungerer som et fritidshjem i sommerferien, var i flere timer afspærret og omringet af politiets specialstyrker.

Der foreligger foreløbig ingen oplysninger om, hvad motivet bag aktionen kunne være

En talsmand for politiet siger til det franske nyhedsbureau AFP, at gidseltageren talte usammenhængende under forhandlingerne med politiet.

I sidste måned blev en 26-årig mand med mentale problemer skudt og anholdt af politiet i Toulouse efter at have tage flere gidsler i en bank. Han hævdede at være medlem af al Qaeda.

Det var også i Toulose, at en 23-årig tilhænger af al-Qaeda i marts dræbte tre soldater, tre jødiske børn og rabbiner ved tre attentater, inden han selv blev skudt og dræbt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.