Giftstoffer lækkede fra store kemikalietønder i Nyborg

Brandvæsnet sugede udsivende kemikalier op fra lagerhal i Nyborg med "kattegrus". Men arbejdet var vanskeligt.

Giftstoffer lækkede fra store kemikalietønder i Nyborg

Både politiet og brandvæsnet har nu overladt flere lækkende tønder med kemikalier på behandlingsanlægget Nord A/S, det tidligere Kommunekemi i Nyborg, til virksomhedens eget personale, oplyser Fyns Politi.

- Det er blevet dagligdag igen, så vi er trukket væk, og brandvæsnet er trukket væk, og det er kun Nords eget beredskab, som holder styr på det. Men der har været fuld kontrol hele vejen igennem, siger vagtchef Kim Munksgaard til Ritzau.

Mandag aften begyndte opmagasinerede tønder med forskellige former for kemiske væsker at lække i en lagerhal. Da tønderne stod i lag har ætsende væske fra en væltet tønde gennemtæret en eller flere 200 liters ståltønder på stedet.

Brandvæsnet brugte grus til at opsuge de udsivende væsker, der talte kemikalier som hypochloritopløsning, thionylchlorid og en svag blanding af uorganisk cyanid.

- Det er noget specielt grus, man spreder ud, som suger de her ting op. Vi kalder det kattegrus, lød det fra vagtchef Lars Fredensborg tidligere.

Arbejdet blev besværliggjort af, at lagerhallen skulle tømmes for tønder, inden det kemiske affald kunne opsuges.

Der har ikke været fare for menneskeliv, og ingen personer er kommet til skade, efter alarmen lød mandag aften ved 21-tiden - en tromle på stedet var væltet.

Det udsivende kemiske affald afgav dampe og lugtgener omkring virksomheden, men dampene skulle ikke kunnet være nået beboelsesområder i Nyborg.

Alligevel opfordrer politiet beboere til at søge læge, hvis de oplever symptomer som svie i næse, mund og svælg, nysen, hoste, tåreflåd, åndedrætsbesvær og smerte i luftvejene.

Nord A/S er et anlæg til behandling af farligt affald.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.