Gigtdirektør: Sørgelig reform af fleksjob

Gigtforeningen kalder fleksjob-aftalen for en voldsom forringelse. Derimod får pensions-ændringerne ros.

Gigtdirektør: Sørgelig reform af fleksjob

- Politikerne har i dag fjernet en af de vigtigste grundpiller i dansk handicappolitik. Det er et sørgeligt politisk valg.

Sådan siger direktør i Gigtforeningen Lene Witte i en kommentar til den reform af fleksjobordningen, som regeringen har indgået med Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

Ifølge Gigtforeningens direktør, er der, når det gælder fleksjobordningen, tale om en voldsom forringelse af livsvilkårene for mennesker, der i forvejen har svært ved at klare sig.

- Vi har hidtil haft et princip, der sikrer en lønmæssig ligestilling, så mennesker med et handicap eller en sygdom i højere grad kan leve som alle andre. Med den nye reform forsvinder dette princip. Der er derfor tale om en voldsom forringelse, siger hun.

Lene Witte beklager dybt, at man har truffet et så drastisk politisk valg på bekostning af kronisk syge og mennesker med en væsentlig nedsat arbejdsevne, herunder mange mennesker med gigt.

- Gigtforeningen bakker op om ethvert initiativ, der kan hjælpe mennesker i arbejde, hvis de har ressourcerne. Udgangspunktet for reformen er derfor sympatisk. Men det er ikke sympatisk, når man samtidig lægger op til store besparelser på området, siger hun og understreger:

- Man bliver ikke mere rask eller mere arbejdsdygtig, blot fordi ens forhold bliver forringet.

Til gengæld er Lene Witte positiv over ændringerne af førtidspensionen.

- For de mange, der fortsat har en arbejdsevne, er det langt mere værdigt at fokusere på en vej frem, så de kan komme tilbage på arbejdsmarkedet . Kronisk sygdom skal ikke betyde, at man for altid er dømt uden for arbejdsmarkedet, siger hun.

Den næststørste gruppe blandt førtidspensionister er ifølge Gigtforeningen personer med en gigtdiagnose.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.