Gigtforeningen: Sygedagpengeudspil er skandaløst

Regeringens sygedagpengemodel vækker vrede hos Gigtforeningen, der kalder udspillet for et "bluffnummer".

7. februar 2013 16:46 - Opdateret 7. februar 2013 16:48

Gigtforeningen: Sygedagpengeudspil er skandaløst

Regeringen glemmer med sit udspil til en sygedagpengereform de mange danskere, der lider af alvorlige, men sjældne sygdomme.

Sådan lyder kritikken fra Gigtforeningen, der kalder udspillet "skandaløst".

- Regeringens udspil på sygedagpengeområdet er et historisk løftebrud over for syge mennesker, siger Lene Witte, direktør i Gigtforeningen, og fortsætter:

- Vi troede, det var oprigtigt ment, da regeringen lovede, at sygdom ikke må føre til fattigdom. Men nu viser det sig, at det var et kæmpe bluffnummer.

Ifølge regeringens forslag er det kun patienter med én af 11 specifikke diagnoser, som fremover er sikret sygedagpenge under hele sygeforløbet.

Dem, der ikke falder ind under denne kategori og altså ikke kan få forlænget, starter i et såkaldt ressourceforløb, hvor man som sygemeldt modtager en ydelse der i niveau svarer til kontanthjælp.

- Det er blandt andet denne gruppe mennesker, som regeringen lovede, ikke skulle have frataget deres forsørgelse under sygdom. Men det var tomme ord, siger Lene Witte.

I paraplyorganisationen Danske Patienter er direktør Morten Freil generelt rigtig godt tilfreds med regeringens bud på en sygedagpengemodel.

- Helt overordnet synes vi faktisk, det er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Først og fremmest fordi varighedsbegrænsingen nu er fjernet, siger han.

Varighedsbegrænsningen betyder, at ingen kommer til at stå uden forsørgelse. Selvom det er positivt, mener Morten Freil dog også, at listen med de 11 sygdomsgrupper, der kan fortsætte ubegrænset på sygedagpenge, rummer problemer.

- Der kan være andre sygdomme, hvor man er i en lige så alvorlig situation. Ud fra det perspektiv virker det urimeligt for de patienter, at de ikke er på den liste, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...