Giro: Arus hjælperytter slår favoritter på bjergtop

Fabio Arus spanske hjælperytter Mikel Landa var stærkere end sin kaptajn på 15. etape af Giroen.

Mikel Landa krydser målstregen, søndag på Madonna di Campiglio i Italien. Foto: Daniel Dal Zennaro/ANSA/POLFOTO

Mikel Landa krydser målstregen, søndag på Madonna di Campiglio i Italien. Foto: Daniel Dal Zennaro/ANSA/POLFOTO

Astana-kaptajnen Fabio Aru gjorde søndag et forsøg på at vippe Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) væk fra den samlede førsteplads i Giro d'Italia

Det italienske klassementshåb havde dog ikke kræfterne på 15. etape, og så endte Arus spanske hjælperytter Mikel Landa med at tage sejren op ad den afsluttende bjergtop i Dolomitterne.

Contador forsvarede sin førsteplads og øgede afstanden i klassementet til Fabio Aru til to minutter og 35 sekunder.

Tempoet var højt dagen igennem, da Contadors Tinkoff-Saxo-hjælpere satte et højt tempo forrest i feltet.

Giovanni Visconti (Movistar) kæmpede længe i et udbrud for etapesejren, men 20 kilometer før målstregen blev italieneren indhentet.

Visconti havde haft forskellige partnere i frontgruppen, og til sidst formåede kun Hubert Dupont (AG2R) at hænge på. Da Visconti til sidst lod sig opsluge af Contador-gruppen, slog Dupont kontra, men kræfterne slap op efter fem-seks kilometer.

Det kvælende tempo op ad den afsluttende stigning mod skisportsbyen Madonna di Campiglio minimerede førergruppen med de to mest seriøse klassementsbejlere, Contador og Fabio Aru (Astana), til 13 ryttere.

Fabio Aru havde to hjælpere med sig - den ene Mikel Landa - og de satte et hårdt tempo, mens Contadors holdkammerater på det tidspunkt var brændt ud. Det så ud til, at Aru pønsede på et angreb.

Med fem kilometer tilbage var førergruppen nede på otte ryttere, og Fabio Aru lå på hjul af hjælperen Landa med Contador lige bag sig.

Kort efter satte Landa et eksplosivt tempo, men kun Contador formåede at svare igen og Fabio Aru måtte slippe. Spanske Landa måtte sænke farten, så Astana-kaptajnen Fabio Aru igen kunne få kontakt.

Helt samme scenarie udspillede sig en gang til, og på den sidste kilometer kørte Mikel Landa væk fra de to klassementsfavoritter og tog sejren.

Russiske Yury Trofimov (Katusha) fik klemt sig forbi Contador og Aru, der sluttede på etapens tredje- og fjerdeplads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.