Danmark

Giv agt: Onsdag er store hyledag

Når sirenerne hyler over Danmark klokken 12, er det bare en test, der skal minde os om, at det kan blive alvor

Foto: Beredskabsstyrelsen 2017

Foto: Beredskabsstyrelsen 2017

DANMARK:Onsdag klokken 12 lyder sirenerne traditionen tro over Danmark. Den alarmerende lyd til trods kan du dog forholde dig i ro - der er ingen fare på færde.

Selvom det kan virke helt gammeldags og umoderne med det omstændelige sirenevarslingssystem, der testes den første onsdag i maj, så har hyletonen en vigtig funktion.

- Sirenevarslingssystemet er et godt værktøj for beredskabet, fordi vi på en hurtig og meget effektiv måde kan signalere, at der er fare på færde, og at der tages hånd om situationen. Langt de fleste borgere ved, hvordan de skal reagere, når de hører sirenerne, fordi systemet netop testes en gang om året og derfor bliver en tilbagevendende begivenhed, der minder os om betydningen af sirenerne, siger formand for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, i en pressemeddelelse.

Når sirenerne hyler, betyder det, at man skal gå indenfor og lukke døre og vinduer, og så er det vigtigt, at man ikke ringer 1-1-2 eller 1-1-4, da det kan blokere for livsvigtige opkald.

- Man bør kun ringe til de to numre, når man har akut brug for brandvæsen, ambulance eller politi, siger formanden.

Når varslingssystemet afprøves, vil det ske over tre omgange. Først klokken 12.00 og 12:04, hvor varslingssignalet lyder fire gange, og signalet varer i alt 45 sekunder. Varslingssignalet består af en tone, som stiger hurtigt og falder langsomt.

Klokken 12:08 starter afvarslingssignalet, som betyder, at faren er drevet over. Afvarslingssignalet består af én lang, ensartet tone, som varer 45 sekunder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.