Danmark

Giv penge til velgørenhed og spar arveafgift

Velgørende organisationer gør opmærksom på, at der kan spares på arveafgiften, hvis man tilgodeser dem.

Giv penge til velgørenhed og spar arveafgift

Statskassen går glip af penge, mens velgørende organisationer og arvinger deler fortjenesten. Det er bundlinjen, hvis testamentet indrettes på en bestemt måde, hvor velgørende organisationer bliver tilgodeset.

En lang række organisationer som for eksempel Børnefonden, Læger uden Grænser og Folkekirkens Nødhjælp tilbyder rådgivning netop for at opnå den effekt, skriver Jyllands-Posten.

Børnefondens direktør, Bolette Christensen, afviser, at organisationen gør noget forkert.

- Vi orienterer om, hvad loven giver af muligheder. Og loven gør det muligt at opnå en fordel, hvis man indretter sig på en bestemt måde, siger hun.

Mens de fleste velgørende organisationer orienterer om muligheden på deres hjemmeside, slår Børnefonden ekstra til lyd i fondens seneste blad under overskriften "Hvem skal arve din arveafgift?".

Selvom modellen er helt lovlig, støder fremgangsmåden skatteordfører Thomas Jensen (S).

- Det minder om et skattehul, og det lever i hvert fald ikke op til intentionerne med reglerne, vurderer han.

Samme toner anslår skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V), der udtrykker sin overraskelse over, at modellen er gangbar og lovlig.

- Jeg vil anbefale, at skatteministeren går i dybden med disse regler. Det er en konstruktion, som ikke virker logisk, siger han til Jyllands-Posten.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil da også se på reglen:

- Det er ikke meningen, at arvingerne skal kunne tjene på, at den afdøde har testamenteret til et godt formål. Derfor går vi nu ind og ser på, om der er behov for at ændre loven på dette område, lyder det i en kommentar til avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst