Gjerskov vil ændre hundeloven

Forbud mod bestemte hunderacer skal ændres. Samtidig ses der på håndteringen af skambid.

Gjerskov vil ændre hundeloven

Hundeloven skal ændres. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) lægger op til, at ændre hundelovens omdiskuterede forbud mod bestemte hunderacer og håndteringen af skambid. Det skriver tv2.dk.

- Der er behov for en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider, siger Mette Gjerskov og uddyber:

- Hundeloven har gjort mange mennesker utrygge. Jeg vil gerne genskabe trygheden og tage hensyn til både dyrenes velfærd, til hundeejerne og til de mennesker, der er bange for hunde, siger ministeren til tv2.dk.

Gjerskov ønsker blandt andet at ændre den del af lovgivningen, der i dag tillader, at man må skyde omstrejfende hunde.

- Jeg synes ikke, det er en holdbar løsning at give borgerne, at de kan skyde en hund, der strejfer, uden at den skader andre dyr eller mennesker.

- Derfor bør denne mulighed for selvtægt slettes af lovgivningen. Den slags sager skal henvises til politiet, siger ministeren.

Regeringens støtteparti Enhedslisten er tilfreds med, at hundeloven skal ændres. Det ligger i tråd med det beslutningsforslag, som partiet fremsatte for over en måned siden, fastslår Per Clausen - Enhedslistens dyrevelfærdsordfører.

- Det forbud mod 13 hunderacer, som blev indført i 2010, findes der ikke nogen saglig begrundelse for, og det er derfor godt, at ministeren lægger op til, at det skal fjernes eller i hvert fald ændres, siger Per Clausen.

Også planen om at præcisere bestemmelserne omkring hundes skambidning af andre hunde, hvor der fremover angiveligt skal inddrages dyresagkyndige i bedømmelsen af disse sager, hilser Enhedslisten velkommen.

- I det hele taget er det positivt, at vi nu får en tiltrængt modernisering og fornyelse af lovgivningen omkring hundehold. Jeg ser derfor frem til de forhandlinger, vi nu skal have med ministeren om dette, slutter Per Clausen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.