Gjøl-film vandt 100.000

Glad video, der viser sammenhold sikrede penge til en stor fest for byen

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GJØL:Ejendomsmæglerkæden EDC har kåret vinderen af sin landsdækkende fotokonkurrence, Elsker byen, som er afholdt på det sociale medie Instagram de seneste måneder med 100.000 kroner som præmie.

Tusinder af billeder fra byer over hele landet er lagt på Instagram mærket med hashtagget #elskerbyen #byens navn.

Lørdag blev vinderen kåret. Gjøl tog prisen med en sværm af smukke, sjove, fantasifulde og glade billeder, oplyser EDC.

- Gjølboerne er gået til konkurrencen med et liv og en gejst, der helt spejler det tætte fællesskab og den energi landsbyen i det hele taget lægger for dagen i sin hverdag som en mellemting mellem pendlerby og klassisk landsby med levende erhvervsliv, landbrug og friluftsliv, sagde EDC-medarbejderen, der overrakte præmien i Gjølhallen i weekenden.

En overraskelse

Overrækkelsen fandt sted som en fuldkommen overraskelse for beboerne, der var samlet i Gjølhallen til fejring af en anden begivenhed: snigpremiere på en glad, musikalsk kortfilm, ”Gjøl - en by med liv”, som er blevet optaget i sommer og nu færdigredigeret og klar til premiere på Youtube. Kun et par stykker fra byens PR-gruppe vidste, at EDC også ville dukke op, da omkring 100 beboere var samlet for at se den halvandet minut lange film.

- Vores overordnede mål med alt det arbejde, vi laver her i Gjøls initiativgrupper sammen med borgerforeningen er at gavne lokalsamfundet – at fremme bosætningen, at få vores lille by til at vokse og trives, siger Line Rytter fra byens PR-gruppe.

- Det er ikke særlig svært at samles om et projekt som #Elsker byen, for det gør vi jo i forvejen. Og vi bor heldigvis i en kommune, Jammerbugt, som har sat sig for at vise, at strømmen kan vendes – strømmen fra udkanten til storbyerne. Her tror vi på, at masser af mennesker gerne vil bo ude i det frie land. At udvikling er vejen, ikke afvikling. F. eks. har kommunen valgt at bevare alle Jammerbugts små landsbyskoler i stedet for at lade sig rive med af centraliseringsbølgen med besparelser og lukninger som eneste svar på udfordringerne.

- Stik imod storby-trenden er vi her på Gjøl jo et lyslevende bevis på, at man kan bo langt billigere og langt smukkere i en landsby som vores tæt på storbyen, men endnu tættere på fjord og natur. Og at det er virkelig sjovt at bo et sted som her, siger Line Rytter.

Som i øvrigt oplyser, at pengene vil blive brugt på at holde en stor fest i og for byen.

- Så mange har arbejdet så meget for denne her by, så alle har fortjent en fed fest, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.