Glaciset får en omgang

Unikt kulturmiljø forskønnes

Beddingen og stenglaciset, som det så ud oprindeligt i slutningen af 1800-tallet.

Beddingen og stenglaciset, som det så ud oprindeligt i slutningen af 1800-tallet.

LØGSTØR:Vesthimmerlands Kommune er i disse dage i gang med en tiltrængt restaurering af stenglaciset ved beddingen på Løgstør Havn. Stenglaciset, som kort fortalt er en stenklædt skråning, er en vigtig del af det havnemiljø, blev opført sammen med Løgstør Skibsværft og bedding i 1896–1897, og er i dag med til at sikre de omkringliggende bygninger mod oversvømmelse. Løgstør oplever ofte oversvømmelser på havnen, og derfor har man de sidste år gjort meget for at sikre kystlinjen - noget den nyrestaurerede glacis bliver en del af.

Udover sin vigtighed for kystsikringen i området, er der andre grunde til at stenglaciset er bevaringsværdigt. På Limfjordsmuseet er man meget begejstrede for, at Vesthimmerlands Kommune har besluttet sig for at beskytte en vigtig del af havnens specielle kulturhistorie.
- Havnen er en stor del af byens identitet, og derfor er det fantastisk, når der opstår initiativer, der styrker og udvikler rammerne for de maritime aktiviteter, siger museumsinspektør Nanna Folke Olsen fra Limfjordsmuseet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.