Glad landstræner efter VM-åbning: Fantastisk indsats

Landstræner Jan Karlsson fik i VM-premieren bekræftet, at holdånden i den danske VM-trup er helt på plads.

Et point i VM-premieren mod Slovakiet ville de fleste danskere nok have solgt kampen for på forhånd, og selv om udbyttet med lidt held kunne være blevet endnu større, er landstræner Jan Karlsson yderst tilfreds efter straffeslagsnederlaget lørdag eftermiddag.

Med bidsk fight formåede danskerne nemlig at frustrere favoritterne i lange perioder, og tilmed kom holdet tilbage, da det så sortest ud i slutningen af tredje periode.

- Vi leverede en fantastisk indsats mod et meget stærkt slovakisk hold. Det kommer til at betyde meget for vores moral. Vi var bagud 1-2, men fik udlignet. Vi var bagud 2-3 og udlignede igen, siger Jan Karlsson og banker håndfladen i bordet.

Han ser kampen som en bekræftelse på, at arbejdet i træningslejren i Danmark har båret frugt.

- Vi har arbejdet med at skabe en teamspirit, som gør os besværlige at møde. Vi må holde sammen, for det er vores chance. Hvis man er alene, er man kun en fis i verdensrummet, som Karlsson formulerer det.

Hans tropper har nu slettet nullet i pointtabellen allerede efter første kamp. Men der lå faktisk flere point og ventede, mener svenskeren.

- Da vi var foran 1-0, fik vi nogle unødvendige udvisninger, og det sled på nogle af spillerne. Vi var et stolpeskud fra Jesper Jensen fra at vinde på straffeslag, så selvfølgelig ærgrer vi os da over, at det ikke blev til sejr, siger Karlsson.

Han havde set sine spillere holde hovederne kolde i heksekedlen i Ostrava, hvor tusindvis af medrejsende slovakker skabte en mægtig stemning.

- For os er det en fordel at spille i sådan en atmosfære. Det er bedre at spille for fyldte tribuner end for tomme. Så betyder det mindre, hvem publikum hepper på, siger Jan Karlsson.

Danmark skal i aktion igen søndag aften mod Finland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.