Glad Laurent Blanc: I dag nød jeg det

Den franske landstræner er meget tilfreds med sit hold efter 2-0-sejren over værtsnationen Ukraine ved EM.

Glad Laurent Blanc: I dag nød jeg det

Den franske landstræner Laurent Blanc har store roser til sit mandskab, efter at det med 2-0 over Ukraine fredag aften lykkedes Frankrig at tage sin første EM-sejr i dette års turnering.

Landstræneren havde reageret på det langsomme spil i den første kamp mod England og sat prominente navne som Florent Malouda og Patrice Evra på bænken, og han blev belønnet med en fin præstation af "Les Bleus".

- I dag nød jeg virkelig at se Frankrig spille, siger Laurent Blanc ifølge AFP til tv-stationen M6.

- Vi scorede to mål, og vi kunne have scoret flere. Det går fremad for os. Ikke alt er perfekt, men spillerne ved, at vi har et potentiale, der bare skal foldes ud, lyder det fra den tilfredse træner.

Han havde oplevet, at kampens hollandske dommer måtte afblæse kampen allerede efter få minutters spil, fordi uvejret væltede ind over stadion i Donetsk.

Og da det i minutterne efter udsættelsen var uklart, om kampen overhovedet kunne gennemføres fredag aften, var der nervøsitet i den franske lejr, beretter Blanc.

- Under afbrydelsen var vi nervøse for, om vi kunne spille videre, for vi var virkelig opsatte på at spille i dag, siger han og noterer med tilfredshed, at Frankrig præsenterede sig i en bedre forfatning end mod englænderne.

- Hver kamp er anderledes end den foregående. I aften var vi bedre end Ukraine, og guderne skal vide, at det ikke var let, fordi de havde hele stadion i ryggen, lyder det fra Laurent Blanc.

Med sejren har Frankrig nu fire point i gruppe D, inden de møder Sverige i den sidste gruppekamp tirsdag aften.

/ritzau/