Glæde over fælles EU-patent

Både politikere og organisationerne mener, at patent vil skabe vækst og job i Danmark

Ole Sohn glæder sig over patentaftalen, som kan bringe vækst til dansk erhvervsliv.

Ole Sohn glæder sig over patentaftalen, som kan bringe vækst til dansk erhvervsliv.

DANMARK:Efter mere end 30 års forhandling er der i dag fundet en løsning på placeringen af den fælles europæiske patentdomstol. Dermed vil danske virksomheder kunne få patenter gældende i 25 EU-lande på én gang. EU-patentet vil gavne dansk erhvervsliv og gavne vækst og jobskabelse.

Den europæiske patentreform udgør et væsentligt bidrag til den europæiske vækst og konkurrenceevne-dagsorden og det danske formandskabs har siden 1. januar 2012 arbejdet intenst på at få enderne til at mødes. I forhandlingernes sidste fase var det eneste udestående spørgsmål, hvor det fælles europæiske patentdomstolssystems centrale førsteinstansafdeling skulle placeres. Med beslutningen om, at placere den centrale afdeling i Paris, men samtidig at oprette specialiserede sektioner i München og London, lykkedes det at finde en løsning som alle de deltagende lande kunne støtte. Dermed er mere end tre årtiers forhandling nået til en afslutning.
- Dagens aftale betyder, at hele den europæiske patentreform falder på plads. Dermed realiseres betydelige økonomiske besparelser og administrative forenklinger for europæiske virksomheder over en bred kam. Kommissionen har regnet ud, at der bliver tale om besparelser på over 90 procent af prisen i dag for de virksomheder, der ønsker, at deres patentbeskyttelse skal dække alle de 25 deltagende lande, fortæller Ole Sohn, der håber, at flere vil gribe mulighederne for strategisk og kommercielt at benytte IPR-systemet til gavn for europæisk - og ikke mindst dansk - vækst og beskæftigelse.
Også Dansk Metal glæder sig over beslutningen om et fælles europæisk patent og en fælles patentdomstol.
- Det vil fastholde og skabe produktionsarbejdspladser i hele EU, også Danmark, mener Metal-formanden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.