Glæde over nyt byggeri på kirkegården

Søndag inviterer menighedsrådet på sandwich og drikkevarer

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BEDSTED:De havde gerne set, at det ny graverhus på Bedsted Kirkegård var bygget i røde mursten ligesom det gamle. Men de glæder sig i hvert fald over, at de fik bevilling fra provstiet til, at det ny graverhus af træ har fået tag af røde teglsten, således at udsigten fra kirken og sydpå ikke forvirres af et alt for spraglet byggeri.

I det hele taget er de - menighedsrådsformand Bent Møller Jensen og næstformand Eigil Pedersen, der tillige er formand for præstegårdsudvalget og har siddet i byggeudvalget - tilfredse med resultatet af det arbejde, de satte i gang for fire år siden med en ansøgning til Sydthy Provsti.

På søndag inviterer Bedsted-Grurup Menighedsråd nu til indvielse af byggeriet på søndag efter gudstjenesten i Bedsted Kirke. Der vil blive vist rundt og serveret lidt sandwich med drikkevarer.

Fin økonomi

1,4 mio. kr. i ren udgift efter momsrefusion mod et budget på 1,7 mio. kr., så også økonomisk er menighedsrådet tilfreds, fremgår det.

Driften af de to kirkegårde i pastoratet er lagt sammen, så der i Bedsted skal være plads og faciliteter til alle medarbejdere på kirkegården - graver Asger Nielsen på fuld tid året rundt, en gravermedhjælper på fuld tid fra forår til efterår og to gravermedhjælpere på deltid om sommeren.

Bedre toiletforhold

Og samtidig er toiletfaciliteterne for publikum udbygget med ikke mindst et handicaptoilet i de rigtige mål til kørestolsbrugere.

Den ny bygning rummer kirkegårdens maskiner og redskaber samt et værksted, hvor gravermedhjælper Camilla Nielsen tirsdag var i gang med at male kirkegårdslågen, så også den er shinet op til søndagens gudstjeneste og indvielse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.