Glæde over nyt firma i Jammerbugt

Cobham Satcom bekræfter indflytning i den tidligere Flextronics-bygning

Cobham Satcom bekræfter indflytning i den tidligere Flextronics-bygning. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Cobham Satcom bekræfter indflytning i den tidligere Flextronics-bygning. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

PANDRUP:Kommunikationsvirksomheden Cobham Satcom har fredag bekræftet, at den flytter en del af sin produktion og lager til Jammerbugt Kommune. Etableringen, som sker i den velkendte Flextronics-bygning i Pandrup, ventes at føre op imod 200 nye arbejdspladser med sig.

- Vi har igennem længere tid arbejdet på at organisere vores produktions- og udviklingsaktiviteter på en mere optimal måde, og det giver faciliteterne i Pandrup os mulighed for. Vi ser derfor frem til at kunne rykke ind i de nye rammer, der også indebærer, at vi er godt forberedt til en eventuel fremtidig ekspansion, lyder det fra Walther Thygesen, senior vice president i Cobham Satcom.

Firmaet, det tidligere Thrane & Thrane A/S, er en del af den engelske Cobham-koncern, hvis produkter og serviceydelser har været en del af avancerede militære og civile systemer i mere end 75 år.

Firmaet udvikler, producerer og sælger udstyr og systemer til global, mobil kommunikation baseret på avanceret satellit- og radioteknologi.

Giver genlyd i Jammerbugt

Annonceringen giver genlyd i Jammerbugt Kommune, hvor borgmester Mogens Gade (V) ser frem til at byde virksomheden velkommen:

- Det er absolut en glædelig begivenhed. Det har en stor og positiv betydning for os, at en innovativ virksomhed som Cobham Satcom har besluttet at etablere sig og samle en stor del af deres produktion i de ledige faciliteter i det tidligere Aquilon Messecenter.

- Bygningerne har tidligere også huset Bosch Telecom, Siemens og Flextronics, som på daværende tidspunkt var blandt kommunens erhvervs-flagskibe. Med Cobham Ssatcoms etablering får vi igen et nyt flagskib, som vil bidrage med en stor aktivitet til det i forvejen veletablerede industriområde, fremhæver Mogens Gade.

Han siger, at det set med nordjyske briller, er meget positivt, at firmaet med beslutningen har fastholdt de mange arbejdspladser i Nordjylland og Danmark. Det er virksomhedens hidtidige aktiviteter og funktioner i Aalborg samt dele af dens udenlandske produktion og lager, som flyttes til Pandrup.

- Med den nye lokalisering får virksomheden mulighed for at indrette sig optimalt og kapacitet til at flytte produktion fra udlandet til faciliteterne i Pandrup. Jeg håber derfor, at beslutningen kan være med at skabe flere arbejdspladser ikke kun i Jammerbugt men også til gavn for hele Nordjylland, siger Mogens Gade.

Cobham Satcom går straks i gang med at indrette den nye produktionsfacilitet og forventer at flytte ind inden udgangen af 2014.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden