Glæde over rødspætter med MSC mærke

MSC klassificering for rødspætter fra Skagerak får stor betydning i Hirtshals

I fremtiden kan auktionsmester Karsten Brovn Pedersen (tv) slå hammerslag for salg af MSC mærkede rødspætter fra Skagerak. Arkivfoto: Henrik Louis <i>Henrik Louis</i>

I fremtiden kan auktionsmester Karsten Brovn Pedersen (tv) slå hammerslag for salg af MSC mærkede rødspætter fra Skagerak. Arkivfoto: Henrik Louis Henrik Louis

HIRTSHALS:På Hirtshals Havn er der noget nær jubelstemning over, at det nu bliver muligt at sælge MSC mærkede rødspætter fanget i Skagerrak.

Meddelelsen om en MSC klassificering kom tirsdag eftermiddag, og det var en glad formand for Hirtshals Fiskeriforening, som kommenterer den bedre status.

- Det har vi ventet på meget længe. Det er 6 år siden vi startede med at lægge pres for rødspætter fra Skagerrak får en MSC mærkning ligesom sødspætter fra Nordsøen fik for nogle år siden. Det her får stor betydning for afsætning af rødspætter fra Hirtshals og for, at fiskerne her også får bedre priser på auktionen, siger Niels Kristian Nielsen.

Udtalelsen er auktionsmester Karsten Brovn Pedersen, Hirtshals Fiskeauktion meget enig i.

- Europæiske supermarkedskæder efterspørger i stigende grad MSC mærkede fisk, og vi mærker presset fra de fiskeeksportører, der opkøber fisk hos os. Rødspætter fra Skagerrak har den bedste kvalitet, men eksportørerne har været nødt til at opkøbe rødspætter fra andre farvande af en ringere kvalitet for at klare efterspørgslen på MSC, oplyser han.

MSC mærkning har ikke noget med kvaliteten af rødspætter eller andre fisk at gøre, men mærkningen betyder at MSC certificerede fiskere står inde for, at fiskeriet er foregået på en miljørigtig og bæredygtig måde.

- Nu kan vi afsætte rødspætter, der både er MSC mærkede og har den bedste kvalitet, understreger Karsten Brovn Pedersen og fortsætter: - Rødspætter er afgjort den største art på vores fiskeauktion, og vi er nok auktion, der får flest tilført.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.