Glædens druer

1500 flasker det ene år - 60 det næste.

Rosévinen fra 2010 var en stor succes, men Mogens Damgaard er også rigtig godt tilfreds med sin hvidvin og æblevin. Rødvinen er vanskeligere, forklarer han sine unge samarbejdspartnere.

Rosévinen fra 2010 var en stor succes, men Mogens Damgaard er også rigtig godt tilfreds med sin hvidvin og æblevin. Rødvinen er vanskeligere, forklarer han sine unge samarbejdspartnere.

Danmark bliver nok et champagneland, mener Mogens Damgaard, folkepensionist og vinbonde. Hans kortvarige erfaringer med vinavl er, at det er lettere at lave god hvidvin og rosé end rødvin. Champagne er åbenbart også til at have med at gøre i Danmark, hvis man ellers kan kunsten. - Jeg ved ikke, om jeg når at lære det. Jeg skal lære det andet først, og de siger det tager tre generationer, fortæller Mogens Damgaard. - Vi kan ikke engang tage til Tyskland eller Frankrig for at lære af dem, for de bruger andre druer. Vi er glade amatører, fastslår han. Mogens Damgaard var uddeler i Super Brugsen i Vejgård i 25 år, inden han gik på efterløn og fik sin nye interesse. 3000 vinplanter De første vinplanter blev sat for otte år siden, og siden er marken blevet udvidet løbende, så der i dag er ved at være 3000 planter. Den vin, der kommer ud af anstrengelserne sælges, når der kommer gæster på rundvisning på Alderslyst. Formedelst en hundredekroneseddel kan man få lov at se vingården, høre historien og smage på vinen. - Det er mest seniorklubber, Rotary og den type, der kommer. Jeg har også haft en enkelt busfuld fra Sverige og et hold nordmænd. Dem kunne jeg godt bruge en busfuld af om ugen, siger Mogens Damgaard. Efter at han blev folkepensionist, er vingården vokset, så han nu har fuldtidsarbejde fra det tidlige forår og indtil 1. december. Optur og nedtur 2010 blev det første succesår med en produktion på 1500 flasker vin. - Det år jublede vi og troede, at det skulle til at være sådan hvert år. Det skulle det selvfølgelig ikke, konstaterer Mogens Damgaard. Sidste blev det kun til 60 flasker. - Ingen havde vin det år pga. frosten om foråret og en elendig bestøvning. Det hele gik helt galt. Men arbejdet med det er jo det samme, sukker Mogens Damgaard. Han har dog ikke tabt modet, og synes stadig at 1500 flasker vin om året ville været fint.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.