Erhvervspolitik

Glæder sig til at lære Sæbys erhvervsliv bedre at kende

Lotte Bonderup skal have fast base i ny iværksætterpark

Lotte Bonderup er netop startet som erhvervskoordinator i Sæby og skal blandt andet hjælpe iværksættere med at søge midler og så skal hun lave projekter på tværs af brancher og bygrænser.foto Bent jakobsen.

Lotte Bonderup er netop startet som erhvervskoordinator i Sæby og skal blandt andet hjælpe iværksættere med at søge midler og så skal hun lave projekter på tværs af brancher og bygrænser.foto Bent jakobsen.

SÆBY:- Jeg håber da virkelig, at erhvervslivet i Sæby vil føle, at de i mig har fået en person, der brænder lige så meget for Sæby, som den tidligere erhvervschef Marianne Gade gjorde. Sæby har ganske rigtigt ikke en længere en erhvervschef, men en koordinator. Men erhvervschef er jo bare en titel. Det vigtigste er, at folk i Sæby føler, at erhvervskontoret gør et godt stykke arbejde for dem, og jeg synes, det er enormt spændende at komme ud og se, hvad der rører sig derude. 32-årige Lotte Bonderup har været ansat som erhvervskonsulent i Frederikshavn Erhvervsråd siden 2005, og hun gjorde selv opmærksom på, at hun gerne ville påtage sig opgaven som erhvervskoordinator i Sæby. - Det er en stor fordel, at det er en person, som kender til erhvervskontorets visioner og strategier, og ved, hvordan servicen skal være. Folk i Sæby skal også gerne opleve, at tingene går hurtigere, fordi vi udnytter de forskellige kompetencer som folk har i Erhvervskontoret, der jo dækker hele kommunen. Samtidig får Sæby en person, der tænker på tværs og har kontakter i hele kommunen, siger hun. Lotte Bonderup skal være ansigtet udadtil og samtidig er det planen, at erhvervschefen Jørgen Ove Jensen skal være mere i Sæby og have konkreter opgaver blandt andet omkring opførelsen af den nye iværksætterpark, der efter planen skal åbne 1. november på Jupitervej. Og apropos iværksætteriet, så blomstrer den branche i Sæby. Af de 200, der i fjor startede egen virksomhed i Frederikshavn Kommune, kom de 75 fra Sæby. Lotte Bonderup har også flere planer i kalenderen. I forbindelse med erhvervsmessen i Dybvadhallen 29. og 30. september er hun til stede om søndagen og erhvervschef Jørgen Ove Jensen kommer om lørdagen. - Desuden skal der holdes en konference i Sæby 5. november, hvor man diskuterer lokal erhvervsstrategi. Erhvervslivet skal komme med bud på, hvilke bolde, det ønsker at spille videre til kommunen, når de planlægger den kommende erhvervspolitik. Erhvervskoordinatoren er indtil iværksætterparken åbner flyttet ind hos Dansk Metal i Sæby og selvom kontorets åbningstider er om formiddagen, så er jobbet i Sæby bestemt på fuld tid. - Men da Lotte netop skal ud til virksomhederne, kan kontoret ikke være åbent hele dagen, men telefonen vil blive taget, for Erhvervskontoret har fælles telefonnummer, siger Lotte Bonderups chef Jørgen Ove Jensen.