GLASVÆRKSTED BILIVER TIL KERAMIKVÆRKSTED

Tranum Lys og Glas vil også sælge keramik

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sjove glaskatte venter på julegrøden.

man bliver udsat for et frontalt julehyggeangreb når døren åbnes til den 300 m2 store butik i de tidligere staldbygninger.

Butik og glasværkstedet er ikke noget jul-umhejhus for varerne står på sirlige rækker, men udvalget af julelys, glaskunst, servietter og kurveflet er ret imponerende.

Jonna Andersen er den travle butiksindehaver og holder åbent hele året, for om sommeren kommer her også mange turister, - I september taler jeg lige så godt tysk som dansk, fortæller Jonna Andersen.

I butikken er Doris Andersen kommet fra Aabybro og går søgende rundt, - Jeg kommer hvert år til jul på jagt efter en engel, der skal nemlig en ny på træet hvert år, siger Doris Andersen.

Hos Tranum Lys og Glas går man ikke forgæves efter engle, eller efter nisser, julemænd og julelys for den sags skyld. Lysene er ikke længere egenproduktion, for lysstøberiet stod Jonna Andersen mand for, og han døde i januar. Det var hans far, der i 1968 startede med at støbe lys, og da dyrene flyttede ud af stalden, blev der produceret stearinlys på fuld tid - også med hjælp fra familiens fire børn.

Jonna Andersen viser stolt sit glasmenageri frem med figurer i alle former og farver opstillet i temaer. Snart skal glasset konkurrere med ler, for Jonna Andersen har tre dage om ugen i tre år gået på Århus Kunstakademi for at uddanne sig til keramiker. Til foråret starter hun en keramikproduktion til salg i butikken, og lige nu øver hun sig i i glasuropbygning og i at finde det rette keramiske udtryk.

Så kommer der atter liv i det gamle lysstøberi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.