Glenholm Vingård slår døren op

Familien Madsen i Næsby ved Løgstør byder indenfor

Hans Jørgen Madsen glæder sig til på "Dansk Vindag" at byde velkommen til alle, som har lyst til at få et lille indblik i, hvad der sker på en dansk vingård. Arkivfoto
Fugle 15. september 2011 06:00

NÆSBY: Lørdag 17. september arrangerer Foreningen af danske Vinavlere "Dansk Vindag" på danske vingårde. Glenholm Vingård i Næsby syd for Løgstør er en af de vingårde, hvor der er åbent hus. Gæsterne får dermed mulighed for at opleve atmosfæren og vinene, som produceres på en klassisk, familiedrevet vingård i Danmark under mottoet "Vin med sjæl". For ikke ret mange år siden ville det have været utænkeligt, men ikke desto mindre er det en realitet i dag: at producere vin i Danmark er blevet et fuldtidserhverv. - Det er lykkedes for os her på Glenholm, men vi har også været med siden tidernes morgen. Vi startede vingården i 1993, og siden har vi arbejdet målrettet med udvikling af dansk vin, siger Hans Jørgen Madsen fra Glenholm Vingård. Det er ikke tilfældigt, at Glenholm Vingård ligger, hvor den ligger. Både jordbunden og beliggenheden er meget tæt på at være ideelle til vindyrkning. Og som en hilsen til den pragtfulde natur ved Limfjorden har familien Madsen på Glenholm Vingård valgt at navngive vinene efter de latinske navne på fugle. Vingårdens rød- og hvidvin hedder Buteo, der betyder musvåge, og dessertvinen hedder Limosa - på dansk er det stor kobbersneppe. Velkonsolideret vingård I dag er Glenholm Vingård en velkonsolideret, familiedrevet vingård med en række spændende produkter i sortimentet. Der er løbende blevet investeret i produktions-anlægget, og der udvikles til stadighed nye produkter - inden længe kan Glenholm Vingård også byde på en rosé, en mousserende vin, en hedvin og en druebrændevin. - Vi glæder os til på "Dansk Vindag" at byde velkommen til alle, som har lyst til at få et lille indblik i, hvad der sker på en dansk vingård, siger Hans Jørgen Madsen, der vil vise rundt i vinmarken og bagefter servere en gratis smagsprøve på gårdens vin for alle gæster over 18 år. I drivhuset kan man smage forskellige druesorter, og der er også kaffe på kanden. Der er åbent hus mellem 13 og 16, og hele eftermiddagen vil der naturligvis også være mulighed for at få svar på spørgsmål om vindyrkning og vinproduktion. De besøgende kan derudover købe efterfølgende smagsprøver på vin, og i vincaféen serveres lidt lækkert tilbehør til vinene. Det kan også lade sig gøre at nyde en frokostplatte, men den skal helst bestilles i forvejen.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...