Glødende EU-tilhænger bliver ny gruppeformand

Sofie Carsten Nielsen er klar til at tage skridtet op fra EU-ordfører til frontfigur hos De Radikale.

Glødende EU-tilhænger bliver ny gruppeformand

Med Marianne Jelveds udnævnelse som kulturminister er der blevet plads til en ny frontfigur for den radikale folketingsgruppe.

37-årige Sofie Carsten Nielsen rykker en plads op i hierarkiet som gruppeformand for De Radikale. Derudover overtager hun også den vigtige post som partiets finansordfører og formand for Folketingets Finansudvalg.

Sofie Carsten Nielsen blev valgt ind i Folketinget sidste år, men hun kom for alvor i offentlighedens søgelys i 2009, da hun var De Radikales spidskandidat ved valget til Europaparlamentet.

Selvom hun ikke blev valgt ind i parlamentet, var valgkampen med til at øge hendes popularitet internt i partiet.

Efter folketingsvalget sidste år blev hun nævnt som en mulig ministerkandidat, men det blev i sidste ende ikke til nogen ministerpost.

I stedet blev Sofie Carsten Nielsen udnævnt til næstformand i folketingsgruppen, ligesom hun har været en markant ordfører for forskning, ligestilling og ikke mindst EU-politikken, hvor hun aldrig lægger skjul på sin EU-begejstring.

På Sofie Carsten Nielsens hjemmeside, kan man læse følgende:

"Der er brug for europæere i Folketinget. Rigtige europæere med hud og hår og følelser."

Men nu står det altså på nye opgaver som gruppeformand og formand for finansudvalget.

- Jeg har også en håndtaske, og jeg er ikke Marianne Jelved. Men jeg er sikker på, at vi nok skal få et rigtig godt samarbejde også i finansudvalget, siger Sofie Carsten Nielsen.

Inden sin politiske karriere i Folketinget har Sofie Carsten Nielsen arbejdet som politisk chef i Ingeniørforeningen og som souschef i Ligestillingsministeriet.

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har en mastergrad i europæisk politik og administration fra Europakollegiet i Brügge.

Sofie Carsten Nielsen bor på Nørrebro. Hun er gift og har to sønner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.