Glostrups eks-borgmester skal i fængsel

Socialdemokraten Søren Enemark skaffede sig adgang til fortrolige oplysninger om politisk modstander.

Glostrups eks-borgmester skal i fængsel

Det var ulovligt, da Glostrups tidligere borgmester, Søren Enemark (S), bad en sekretær grave oplysninger frem om en politisk modstander efter kommunalvalget i 2009.

Det fastslog Retten i Glostrup torsdag og straffede socialdemokraten med 30 dages ubetinget fængsel.

- Det er en meget speciel sag. Men retten har vægt på, at du var fungerende borgmester. Og retten har fundet, at der var tale om fortrolige oplysninger, fastslog dommer Anne-Marie Boysen.

Søren Enemark er dømt for på ulovlig vis at have snaget i den tidligere SF'er Charlotte Brangstrups fortid.

Enemark var også tiltalt for at have lækket oplysningerne for egen vindings skyld. Men det blev han altså ikke dømt for, selv om han har erkendt at have talt med familie og en nær ven om Brangstrups forhold.

Den tidligere Glostrup-borgmester forsvarer er overrasket over dommen.

- Det er et overraskende hårdt resultat. Men jeg er selvfølgelig tilfreds med, at han blev frifundet for at videregive oplysningerne, siger forsvarsadvokat Casper Andreasen.

Forud for valget i 2009 havde Charlotte Brangstrup lovet at støtte Søren Enemark.

Men da stemmerne var talt op, skiftede Charlotte Brangstrup kulør og pegede i stedet på Venstre-manden John Engelhardt, der blev - og stadig er - kommunens borgmester.

- Da jeg hørte det, ramlede min verden sammen, fortalte den 63-årige socialdemokrat - tydeligt tynget - under retsmødet.

Enemark bad derefter en sekretær om at undersøge Charlotte Brangstrups fortid ved at hente informationer om hendes tidligere adresser og efternavne i cpr-registret.

I kølvandet på den tidligere SF'ers politiske kovending opstod der protester blandt borgere i kommunen.

Protesterne fik karakter af anklager om socialt bedrageri og eskalerede, da Charlotte Brangstrup flere gange blev truet.

Søren Enemark, der var borgmester fra 2000 til 2009, har anket dommen til Østre Landsret.

/ritzau/