Glostrups eksborgmester anklaget for at snage

Eksborgmester i Glostrup, Søren Enemark (S), er tiltalt for at hente personfølsomme oplysninger om modstander.

Glostrups eksborgmester anklaget for at snage

En tidligere borgmester risikerer nu fængselsstraf for at have misbrugt sin adgang til de kommunale registre til at søge oplysninger om en politisk modstander.

Det er Glostrups tidligere socialdemokratiske borgmester Søren Enemark, der er tiltalt for at overtræde persondataloven.

Han har hele tiden erkendt, at han søgte på oplysningerne. Men han nægter, at han har givet dem videre. Og det vil stadig være hans holdning, når retssagen begynder torsdag i Glostrup.

- Jeg har jo sagt fra starten, at jeg har hentet de oplysninger. Det er der ikke noget nyt i, siger han nu.

Men politiet mener også at kunne bevise, at han gav de følsomme oplysninger videre til andre.

Søren Enemark tror dog ikke på, at han bliver dømt for det.

- Det kan jeg ikke se, at de kan bevise, når jeg ikke har gjort det, som han siger.

Det var ved kommunalvalget i 2009, at Enemark slog op i cpr-registret for at finde oplysninger om SF'eren Charlotte Brangstrup.

Hun havde forud for valget lovet at støtte Enemark, men hun valgte i stedet at blive løsgænger og støttede så Venstre-manden John Engelhardt, der i dag er kommunens borgmester.

Det udløste protester fra de vælgere, der følte sig snydt af SF'eren, og protesterne fik til sidst karakter af beskyldninger om socialt bedrageri.

Derfor opstod der mistanke om, at nogen havde hentet personlige oplysninger om hende i de interne registre.

Efter en undersøgelse hos KL valgte byrådet i Glostrup i 2010 at anmelde Enemark til politiet, og han trak sig kort efter fra politik.

- Da de mener at kunne bevise, at jeg har videregivet oplysningerne, så vil de gå efter en frihedsstraf, siger Søren Enemark.

Søren Enemark var borgmester i Glostrup fra 2000 til 2009.

/ritzau/