Glubsk kattedyr går på menneskerov

En leopard menes at have dræbt 15 mennesker. Senest er en lille dreng trukket ind i junglen af dyret

En leopard - her en af de mere fredelige af slagsen fra Aalborg Zoo - spreder skræk i Nepal. Arkivfoto: Michael Bygballe

En leopard - her en af de mere fredelige af slagsen fra Aalborg Zoo - spreder skræk i Nepal. Arkivfoto: Michael Bygballe

KATHMANDU:I et fjernt område af det vestlige Nepal spreder en leopard rædsel blandt befolkningen. Kattedyret menes at have dræbt op til 15 mennesker de seneste 15 måneder.

For nylig døde en fireårig dreng, som dyret slæbte ind i junglen for at æde. Drengens hoved blev lørdag fundet i en skov en kilometer fra hans hjem, siger Kamal Prasad Kharel, politichef i Baitadi provinsen, til CNN.
Baitadi ligger omkring 600 kilometer fra hovedstaden Kathmandu. Det uhyggelige fund blev gjort af en gruppe mennesker, som søgte efter barnet, der menes at være det 15. offer i lige så mange måneder.
Politichefen mener, at de alle er dræbt af én leopard, som har fået smag for menneskekød. Hvis ikke, så er der højst to menneskeædende dyr i området, lyder vurderingen.

Frygter flere angreb

Synspunktet støttes af eksperter i Kathmandu. Det er usædvanligt at finde mere end en eller to menneskeædende dyr i et område, da de fleste leoparder i Nepal lever af dådyr og andet vildt.

Maheshwor Dhakal fra det nationale institut for nationalparker i Kathmandu frygter endnu flere angreb på mennesker.
- Menneskeblod er mere saltholdigt end dyreblod. Og når vilde dyr får smag for salt blod, bryder de sig ikke længere om andre dyr som råvildt, siger Dhakal.
Af de 15 ofre er hovedparten børn under 10 år. De øvrige er ældre børn samt en kvinde på 29 år, der, som så mange i området gør, var i gang med at samle foder til sine husdyr i en skov.
Samtlige dræbte er fra landsbyer, der grænser op til de tæt bevoksede skove i området. Efter at have dræbt sit offer trækker leoparden menneskekroppen ind i skoven.
- Med hensyn til børnene, så efterlader den kun hovedet. Alt andet æder den. Nogle dele af de voksne kroppe må den opgive at fortære, siger han.

Dusør på dræbt leopard

De lokale myndigheder har udsat en dusør svarende til cirka 1700 kroner for at fange eller dræbe leoparden. Normalt er det ulovligt at dræbe vilde dyr i Nepal. Leoparder er almindelige i de lave bjergområder i landet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.