Gnags vil give publikum en mavepuster

Gnags er efter seks års pause klar til at turnere Danmark tyndt, men ligesom bandet har gennemgået forandringer, har publikum det også.

De har skrevet sig ind i dansk rockhistorie med hundredvis af koncerter og utallige hits. Efter seks års pause er Gnags nu tilbage med en sommerturné rundt i Danmark, og det er lysten, der har drevet dem til en genforening, fortæller bandets frontfigur.

- Rockmusik skal syde af energi og lyst. Det gør det helt automatisk, når man er ung og bygger ting op, men det bliver det også ved med at gøre hos sådan nogle som os. For, vi synes, vi har noget at byde på, siger Peter A.G. til Ritzau Fokus.

Fredag aften indtager han sammen med resten af bandet scenen i Tivoli, og ligesom Gnags-holdet har forandret sig undervejs, kan de også mærke, at publikum i dag er anderledes, end da de begyndte deres karriere. 

- Jeg kan mærke, at det er sværere at få folk til at koncentrere sig. Jeg kan se folk stå med ryggen til mig og tage billeder af dem selv med mig i baggrunden, og det er ikke særlig befordrende for energien, fordi det er så ukoncentreret, siger Peter A.G. og understreger, at det især er til festivaler, at bandet oplever, at det er blevet sværere at fange og fastholde koncertgæsternes opmærksomhed.

Faktisk gik den manglende koncentration fra publikum hen og blev et irritationsmoment, da bandet sidst turnerede, fortæller forsangeren.

- Jeg syntes, det var hårdt, fordi man skulle kæmpe for meget med publikum. Så ville jeg hellere stå alene med min guitar og spille for 400 mennesker, der sad ned og var koncentrerede, siger han og tilføjer, at publikum til rockbandets to første koncerter på dette års turné dog har været fantastiske.

Og hvis koncertgæsterne i Tivoli fredag aften skulle vise sig fra sin ukoncentrerede side, så har bandet allerede en simpel plan for, hvordan det problem skal løses.

- Vi skal gøre oplevelsen så intenst, at man glemmer alt om at sende billeder, griner Peter A.G. og lover, at bandet på trods af den stigende alder vil fyre den af på ægte rock-manér.

- Folk kan godt lide at stå på en mark og få bassen lige i maven og mærke, at de er i live. Og det er det, vi spiller op til. At holde folk i live med en mavepuster og godt humør, siger han og fortsætter:

- Men det holder også os i live på den måde, at vi er nødt til at leve op til den musik, vi har skabt. Og det er godt for en gammel mand at få den udfordring. Det holder mig frisk, siger Peter A.G. og tilføjer, at han har lyst til at lave ny musik, men endnu ikke vil love, om det kommer til at ske.

Gnags består i denne omgang af Peter A.G., Niels Mathiasen, Søren Runge, Lars Daugaard, Per Chr. Frost, Henrik Poulsen, Anne Seier og Rune Harder Olsen.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.