Gnocchi med sugo finto

re

re

Til 4 personer Gnocchi: 300 g kartofler i grove stykker ca. 200 g hvedemel Sugo finto: 1 meget finthakket løg 2 meget finthakkede gulerødder 2 stilke meget finthakkede bladselleri 1/2 bdt. hakket persille 3 spsk olivenolie 1/2 glas rødvin 600 g flåede, grofthakkede tomater, evt. dåse 5 basilikumblade Tilbehør: Revet parmesan Gnocchi: Kog kartoflerne møre i usaltet vand, ca. 20 min. Hæld vandet fra og læg kartoflerne på en melet bordplade. Mos dem med en gaffel eller pres dem gennem en kartoffel-preese. Drys melet over den varme kartoffelmos og ælt til en glat og smidig dej. Brug håndroden og pas på ikke at bruge for meget mel. Del dejen i 5 boller, rul dem ud i fingertykke pølser og del dem i 2-3 cm stykker. Tryk hvert stykke med en gaffel og læg dem på et stort melet fad. Kog dem af flere omgange i letsaltet vand, 3-4 min. De stiger op til overfladen, når de er færdige. Sugo finto/Snydesauce: Svits løg, gulerødder, bladselleri og persille i en gryde med olivenolien. Tilsæt vinen, når løgene begynder at blive klare, og kog det ind ved svag varme. Tilsæt de flåede tomater og basilikumbladene. Krydr med salt og peber, og lad sovsen snurre i 20 min. Hæld den over de kogte gnocchier, drys med revet parmesan og varm retten igennem 5 min., til osten er smeltet. Server straks. Grønsager pr. person: ca. 250 g