God gammeldags steak

Steak med hjemmelavede pommes frittes og béarnaise sauce

Foto Lars PauliFoto Lars Pauli Aalborg Resyurant Skocbakken Hovederet Steak bearanise med pommes

Foto Lars PauliFoto Lars Pauli Aalborg Resyurant Skocbakken Hovederet Steak bearanise med pommes

Det skal du bruge (fire personer) 4 steak a 200 g Grove pommes: 800 g bagekartofler 2 spsk olivenolie Sådan gør du Kartoflerne vaskes og skæres i grove stave. Vendes i olivenolie. Hældes ud på en bradepande og bager cirka 40 minutter ved 200 grader. Slut af med to minutters grill, så de bliver godt sprøde. Vendes cirka tre gange under stegningen. Krydres til sidst med salt. Sauce Béarnaise: 1/2 dl Béarnaise essens 3/4 dl vand 8 pasteuriserede æggeblommer 800 g smør Salt og peber 1 bundt frisk hakket estragon Béarnaise essens, vand og æggeblommer legeres (piskes) til en tyk cremet konsistens over svag varme. Når massen er tyk, tilsættes den håndvarmt smeltet smør i en tynd stråle under piskning. Saucen skal være tyk og cremet. Hakket estragon tilsættes. Smages til med salt og peber. Steaken steges cirka fire minutter på hver side alt efter tykkelse. Hviler i klæde cirka 20 minutter. Serveres med grøn salat.