God mad ryger ud

Vi smider masser af mad i skraldespanden og mere end halvdelen kunne sagtens spises

76 kilo mad smider hver eneste dansker, der bor i parcelhus, hvert år i skraldespanden. Det viser en undersøgelse, som Miljøministeriet har lavet ved at gennemgå skraldet fra 800 parcelhuse. Det skriver dr.dk.
Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

76 kilo mad smider hver eneste dansker, der bor i parcelhus, hvert år i skraldespanden. Det viser en undersøgelse, som Miljøministeriet har lavet ved at gennemgå skraldet fra 800 parcelhuse. Det skriver dr.dk. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

76 kilo mad smider hver eneste dansker, der bor i parcelhus, hvert år i skraldespanden. Det viser en undersøgelse, som Miljøministeriet har lavet ved at gennemgå skraldet fra 800 parcelhuse. Det skriver dr.dk. De 76 kilo er altså per person i husstanden og ikke den samlede mængde skrald. Af dem kunne 42 kilo uden problemer spises. - Det er første gang vi så minutiøst kigger på madaffaldet og opgør præcis hvor stor en del af det, som kunne have været spist, siger Anne-Mette Lysemose Bendsen, der er civilingeniør i Miljøstyrelsen, til DR Nyheder. Kampagne skal bekæmpe I kampen mod det store madspild lancerer Miljøstyrelsen fredag kampagnen 'Brug mere - spild mindre'. Den har til hensigt at oplyse om madspild og vejlede i, hvordan man kan bruge madvarerne, selvom de ikke længere er helt friske. For madspildet er en bekostelig ting for samfundet. Eksempelvis udleder man 10 kilo CO2 ved at producere et kilo ost og man bruger 3500 liter vand på at lave et kilo ris. Vi er blevet bedre Selvom madspildet stadig er meget højt, smider vi faktisk mindre ud end tidligere. Siden 1979 er den samlede mængde skrald fra et parcelhus faldet fra 11,8 kilo per uge til 8,7 kilo per uge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.